Perioada sărbătorilor de iarnă este frumoasă, dar şi aglomerată. La fel se întâmplă şi în cazul dumneavoastră?

Da, luna decembrie înseamnă haos în viața mea și a Holografilor, trebuie să fim mereu cu valiza pregătită la ușă, nu pentru a primi cadouri de la Moșul ci pentru a fi mereu gata de plecare către toate destinațiile unde suntem așteptați. Într-un fel devenim „trupa lui Moș Crăciun” si facem cadouri muzicale tuturor.

Făcând o retrospectivă a anului 2016, a fost cu suișuri și coborâșuri?

În fiecare an la sfârșit suntem tentați să tragem o linie și să facem bilanțul. Al meu este unul pozitiv, am reușit să lansez și să produc o piesă nouă, „Rece”, împreună cu Monica Odagiu o foarte talentată actriță și cântăreață. De asemenea am lansat cu Holograf piesa „Deschide-mi inima”, am petrecut împreună cu prietenii în câteva zeci de concerte prin toată țara, vacanță, familie etc.. Asa că, zic eu, a fost un an plin?!

Recent ați lansat o piesă alături de Damian & Brothers & DOC. Vor urma și alte colaborări?

Mereu am fost deschis la colaborări, vor fi cu siguranță și anul viitor în măsura în care se vor ivi ocaziile. Deocamdată încerc să produc o altă piesă nouă, nu știu dacă pentru Holograf sau poate chiar pentru un alt artist român.”Pierd” se numește piesa și sper să încep anul cu dreptul.

Ce diferenţe sunt între un star al muzicii româneşti în anii ‘90 şi unul din zilele noastre?

Diferența o face numărul de conturi din bănci. (râde) Lăsând gluma la o parte cred că meseria asta a fost și este bine plătită indiferent de sistemul în care am trăit. Oamenii vor dori mereu să vină la un spectacol bun. Pe vremuri însă toate spectacolele erau pe bilete, nu existau zile ale orașelor sau alt gen de evenimente caritabile. În felul acesta exista și un box office real al artiștilor. Cine umplea sălile se putea mândri că este în top, cine nu, nu. Astăzi, tehnologia este cea care face diferența și mai ales media. Viteza cu care poți ajunge în orice colț al lumii prin intermediul internetului este fantastică!

Care este raportul între noroc, motivație şi decizii corecte pentru a fi fericit?

Nu știu dacă există o legatură directă între toate acestea. Norocul în viața mea a jucat rolul cel mai important, apoi deciziile bune sau rele au fost ale mele și mi le asum! Poate câteodată decizii proaste au dus la satisfacții mari și viceversa, iar motivația… hmmm mai nou banii, succesul sunt lucruri care ne motivează, de aici și marile probleme. Ești looser (n.r.: pierzător) dacă nu ai bani în raport cu prietenii sau nu ai succes în afaceri etc.. Eu cred că este o percepție greșită și trebuie să fim atenți unde tragem linia și ne punem stacheta fericirii.

Ce vă face fericit?

Orice mă face fericit! Am învățat pe pielea mea ce înseamnă nefericirea așa că acum mă bucur de orice clipă, dar nimic nu se compară cu momentul în care intru în scenă și văd cum pot să ofer fericire și altora! E un drog la care nu vreau să renunț.

Cum se simte atmosfera sărbătorilor la Dan Bittman acasă?

Ghetuțele și cizmele adunate la noi în hol pline de dulciuri și mici cadouri sunt dovada că au venit sărbătorile și că e timpul iubirii și al generozității.

Unde vă veți bucura de vacanţa de iarnă?

Nu am un plan stabilit pentru vacanță, la noi totul se bazează pe inspirația de moment. Dacă pe cei doi, mijlociul Patrick și cel mic, Marc, încă îi mai putem convinge să vină cu noi, Alex, băiatul meu cel mare, cu siguranță va dori să meargă cu prietenii lui, mai ales ca pe 1 ianuarie împlinește 18 ani, deci devine bărbat .

Unde veți petrece Revelionul?

Revelionul este ocupat la noi la Holografi. Din câte știu avem două spectacole în noaptea dintre ani, unul în aer liber, iar altul într-un club bucureștean, deci sărbătorim prin muncă.

Aveți supersiţii de care țineți cont la trecerea dintre ani?

Nu, superstiții nu am avut niciodată mai ales într-o noapte atât de specială. De la colegul meu Edi Petroșel am învățat însă că e bine să te prindă Anul Nou cu niște bani în buzunar, așa, de prăsilă.

Cu ce gânduri întâmpinați anul 2017?

Gândurile nu pot fi decât cele bune de speranță în mai bine, de fericire și bucurie alături de cei dragi. Iar cititoarelor le urez un an plin de împliniri, să rămână la fel de frumoase pentru că au dus faima acestei calități în întreaga lume! Să fie iubitoare, să mai treacă din când în când peste prostioarele pe care le facem noi, bărbații, să ne ierte dacă n-am știut întotdeauna să le ocrotim așa cum merită și să nu uite, de fapt, să fie femei!

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Viaţa de artist este considerată aparte, iar artiştii de succes privilegiaţi. Adevărat sau exagerat?

Cred că afirmația este adevărată. Gândiți-vă, și aici îl citez pe impresarul și prietenul nostru Aurel Mitran, cum este să inventezi ceva în viață care să-ți devină meserie ulterior, să faci mereu ce îți place și să trebuiască să te mai și plătească pentru asta?!

Nu pot trăi fără…

Iubire – ”Pentru că asta mi-a călăuzit toată viața.”

Familie – ”Pentru că membrii familiei mele sunt cei care îmi dau un sens în viață.”

Muzică – ”Pentru că muzicii îi datorez tot ceea ce sunt astăzi.”

 

Credit foto: Media Pro Music