Luni de zile, solistul trupei Holograf a susţinut că virusul COVID-19 nu există, că totul este o invenţie a autorităţilor. După ce a fost surprins purtând mască în public, Dan Bittman șochează din nou. Mesajul transmis de cântăreţ este fără precedent de această dată: ”Coronavirusul există”, spune acum artistul în vârstă de 58 de ani.

Acesta a răspuns, în cadrul unui interviu realizat de Impact.ro, la câteva întrebări legate de controversele pe care le-a iscat în această perioadă. Mai mult, a îndemnat românii să se protejeze purtând mască sanitară.

“Declarațiile pe care le-am făcut nu știu dacă au șocat, sau cel puțin nu aveau menirea de a șoca. Nu am susținut niciodată că nu trebuie purtată mască sau că nu trebuie să ne protejăm. De asemenea, nu am susținut niciodată că nu există acest virus. E o viroză mai serioasă, care afectează anumite categorii de vârstă, cu anumite boli, cu comorbidități.

Am susținut că, conform statisticilor și a cifrelor pe care le vedem în fiecare zi la televizor, nu se justifică anumite frici pe care atât guvernele europene, cât și alte entități încercă să le inducă oamenilor. Eu nu sunt un tip care să fiu pro frică. Niciodată nu am fost și nici nu-mi doresc ca acest lucru să se întâmple.

În primul rând îi rog pe toți românii să se protejeze, fiecare viață omenească contează, și dacă aceasta înseamnă a ne vaccina sau a purta mască, îi rog s-o facă”, a spus Dan Bittman.

Dan Bittman: “Mie mi s-a părut că cineva își bate joc de mine”

De asemenea, îndrăgitul artist a explicat că autorităţile sunt de vină pentru starea de frica prin care sunt nevoiţi să treacă românii de luni de zile. “Da, cred în existența acestui virus, dar autoritățile au greșit în momentul în care, că iarnă sau că vara, și că de fiecare dată, s-au trezit nepregătite. (…) Măsurile pe care le iau guvernanții mie mi se par deplasate (…)

Mie mi s-a părut că cineva își bate joc de mine în toate lunile acestea. În nicio țară din Uniunea Europeană nu s-au închis școlile, noi le închidem. De ce, nu știu! Eu sunt un simplu cetățean, eu nu răspund pentru ce s-a întâmplat. O să răspundă politicienii.

Cred în Covid, cred în niște măsuri coerente. Cred însă în tratamentul Covid-ului, cel mai mult. Mai mult decât în vaccin, vaccinul este ca un vaccin antigripal, efectul lui poate să dureze șase luni, mai puțin sau mai mult. Dar după aceea, dacă cumva ne infectăm din nou, pentru că e clar, Covid-ul va exista în viețile noastre”, a mai declarat Dan Bittman.

Vezi și Reacția lui Dan Negru, după declarațiile controversate făcute de Dan Bittman despre coronavirus!

Citește și:

Un nou scandal între Pepe și Raluca Pastramă. Cei doi au ajuns iar în instanță

Ce spune Simona Gherghe despre vaccinul anti-coronavirus. Este prima vedetă din România care declară asta răspicat!