Damian Drăghici a trecut prin iad, dar a ajuns acolo unde își dorea și merita. Acum, este unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară. Chiar dacă acum are succes, viața lui nu a fost deloc ușoară. Cântărețul a fost nevoit să cerșească în Grecia pentru a putea să supraviețuiească.

Invitat în cadrul emisiunii online „Fitză cu Adiță”, Damian Drăghici a povestit o experiență mai puțin plăcută din viața lui. În anul 1989, artistul a fost nevoit să cerșească în Grecia pentru a trăi de pe o zi pe alta.

Artistul nu a ezitat nicio secundă să recunoască că viața lui nu a fost mereu roz și plină de succes. A fost nevoit să facă lucruri care nu ar fi la îndemâna oricui. Dar acestea erau împreujurările și era singura cale.

„Cerșeală. Cântam cu instrumentul pe la mese. Lumea spunea că «Nu cerșeai, cântai». Nu, mă duceam cu instrumentul pe la masă și mă băgam în nasul omului în timp ce mânca, asta ca să iau bani. Trebuie să ai tupeu! Dacă ai tupeu, faci bani, dacă nu ai tupeu, stai într-o parte”, a povestit cântărețul acum în vârstă de 52 de ani.

Șederea în Grecia l-a ajutat să învețe foarte repede și limba. Totuși, admite el, nu i-a fost deloc simplu să se integreze acolo.

„Am început tot ce studiam eu, dar după, m-am prins că trebuie să cânți ce le place oamenilor. Era vorba despre supraviețuire. Aveam în interiorul meu o ambiție și o intuiție. În câteva luni am reușit să învăț greaca foarte bine. Mă apreciau oamenii pentru talentul meu. Făceam orice ca să pot să mă descurc. Am stat un an în Grecia, apoi am plecat în Olanda. Am trecut a doua oară ilegal în Grecia și am luat-o iar cu cerșeala. M-am și căsătorit în Grecia”, a completat el.

Am fost umilit de foarte multe ori”

Deși i-a fost greu în Grecia și a fost umilit, Damian Drăghici nu s-a lăsat și a reușit să-și îndeplinească visul.

„Am fost umilit de foarte multe ori. Au fost momente în care am spart naiul, l-am făcut bucăți, de nervi, de frustrare. De două ori am spart naiul de supărare. De multe ori plângeam.

A fost foarte greu! Eu mi-am propus ceva și ăla era visul meu. Trebuie să crezi în tine! Nimeni nu o să creadă în tine mai mult decât crezi tu în tine”, a mai spus artistul.

Vezi și Damian Drăghici, adevărul despre fostele sale căsnicii: „S-a mai întâmplat o dată la 27 de ani, apoi la 34”

Citește și:

Ce i-a transmis Liviu Vârciu fiicei sale, după ce i-a cumpărat apartament și mașină: ”„Să găsească un băiat cu…”

VIDEO Adelina Pestrițu și Monica Bârlădeanu au încins ringul la un botez de lux, în rochii de Oscar. Unde au petrecut divele