Într-o carte despre viața prințesei Diana, ”Diana’s life, Diana: Her True Story”, autorul o citează pe Lady Di, care spunea într-un interviu acordat în 1991 că a existat un moment care a declanșat totul, mai precis niște cuvinte rostite de prințul Charles.

În momentul în care se năștea Harry, al doilea copil al cuplului, cei doi erau ”foarte, foarte apropiați unul de celălalt”, potrivit declarației Dianei. Însă în momentul când Charles și-a văzut copilul, replica acestuia a fost: ”Of, e băiat…”. Era trist, pentru că își dorea o fetiță și nu a ascuns asta.

Diana știa că urma să aducă pe lume un băiat, dar a ținut pentru ea această informație, tocmai pentru că știa cât își dorea soțul ei o fată. Însă la auzul acestor trei cuvinte, a știut că totul se prăbușea. Se prăbușea inclusiv căsnicia lor. ”Ceva s-a rupt atunci în mine”, declara Diana în interviul din 1991.

Ulterior, Charles a susținut că a fost doar o glumă, însă Diana a fost foarte rănită de acest comentariu al soțului ei.

Mai mult, Charles s-ar fi plâns și soacrei sale legat de sexul copilului, declarându-se ”foarte dezamăgit”. Replica acesteia a fost usturătoare. I-a spus că ar trebui să se simtă norocos că are ”un copil normal”.

Vezi și Ultimele cuvinte ale prinţesei Diana. Un pompier a povestit clipele cutremurătoare pe care le-a petrecut alături de Lady Di înainte ca inima ei să cedeze

Citește și: