Goran Bregovici se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show care va purta publicul prin toate albumele și hiturile care l-au făcut celebru, într-o companie selectă. Multe alte nume vor fi anunțate în curând.

Programat la Arenele Romane

Concertul are loc la Arenele Romane, în aer liber, iar pentru acest concert sunt puse în vânzare doar 4000 de bilete, pentru a avea suficient spațiu și de dans. Biletele pentru festivalul Baro Foro se găsesc la prețul de 185 de lei Categoria A, 119 de lei Categoria B și 75 de lei Categoria C, până în 15 septembrie. După această dată prețurile devin 200 de lei, 125, respectiv 100 de lei.

Exmatriculat de la Școala de Muzică, culmea, pentru lipsă de talent

Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din Balcani, este un chitarist și compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Muzicianul s-a nascut în data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său croat și mama de ginte sârbă. După ce părinții săi au divorțat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie și-a petrecut-o la Școala de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituția de învățământ a decis să îl exmatriculeze, pentru „lipsă de talent”. La scurt timp după excluderea lui din școală, mama sa i-a cumpărat o chitară. La vârsta de 16 ani a fost părăsit de cea care i-a dat viață, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

A devenit idolul tinerilor din țara sa

Goran a fost nevoit să-și poarte singur de grijă încă din adolescență, când a început să cânte muzică populară într-un bar din orașul Konjic. În 1971, Goran și un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupă numită „Jutro” (n.r. „Bună dimineața”). În această formulă, muzicianul a avut o mulțime de spectacole și a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa și-a schimbat numele în „Bijelo Dugme” („Butonul Alb”).

A devenit idolul tinerilor și cel mai important star rock al țării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii ’90, având la activ 13 albume vândute în șase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunțat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinație de ritmuri tradiționale balcanice, cu sonorități rock.

Credit foto: Best Music