Să fii membru al familiei regale îți aduce anumite avantaje, într-adevăr, cum ar fi haine de lux, prinți, castele, tiare, dar are și foarte multe dezavantaje,cum ar fi lipsa de intimitate și zvonurile urâte ce tot vor apărea în presă.  Mai mult, atunci când devii soție de prinț trebuie să apari tot timpul perfectă în ochii publicului, potrivit revistei britanice Marie Claire, indiferent de neplăcerile prin care treci. Cel mai bun exemplu este cel al lui Kate Middleton, care anul trecut a avut o apariție neașteptată în public imediat după ce  l-a adus pe lume pe micuțul Louis.

După numai câteva ore după ce l-a născut pe prințul Louis, în aprilie anul trecut, ducesa de Cambridge a apărut în fața spitalului Mary cu copilul în brațe, pe tocuri înalte, cu părul aranjat perfect și machiată, pentru a face poze pentru mulțime. Kate a fost tot timpul zâmbitoare și nu a arătat nicio clipă că ar fi în dureri, ceea ce a iscat numeroase cirtici din partea unor vedete precum actrița Keira Knightley. Aceasta a criticat-o pe soția prințului William că  lasă impresia că nașterea unui copil e extrem de ușoară, deși o femeie trece prin chinuri cumplite. Kate așa a făcut și după nașterea prințului George și a prințesei Charlotte, urmând exemplul regretatei prințesei Diana.

Tradiția a fost respectată și de Kate Middleton și de regretata prințesă Diana

Însă, Meghan,  o feministă convinsă, care urmează să nască peste câteva zile, vrea să sară peste această poză tradițională, în fața unei mulțimi plină de fotografi. Mai mult, o femeie i-a trimis ducesei de Sussex chiar și o scrisoare deschisă în New York Times, în  care o roagă  să nu urmeze această tradiție.

„Îmi dau seama că așa cum au făcut și celălalte prințese, va urma să faci o paradă în fața spitalului în fața mulțimii de fotografi unde îți vei arăta copilul imediat după naștere”, își începe scrisoarea Chelsea Hirschhorn, fondatoarea site-ului Fridababy

„Vei zâmbi, vei face frumos cu mâna, vei radia, dar ce se va întâmpla la naștere va fi o cu totul altă poveste și vei simți dureri îngrozitoare. Sigur că apariția ta va fi perfectă pentru fotografia pe treptele spitalului, iar oamenii vor înțelege lucurile total greșit  – cum ar fi cât de repede intri iar în hainele dinainte să rămâi însărcinată – în loc să ai o conversație onestă despre prin câtă durere trec femeile în timpul nașterii și imediat după”, i-a scris Chelsea, precizând că doar mamele vor înțelege cu adevărat chinul prin care trece și o roagă să treacă peste această „paradă”.

Citește și: