După o căsnicie de 22 de ani cu medicul Cristian Georgescu, din care a rezultat și un băiat, mare deja, Radu, se poate spune că artista a luat viața de la început. Da, are 51 de ani, dar arată și se simte cu totul altfel decât i-ar dicta vârsta.

Recent, artista și-a deschis sufletul într-un interviu pentru Formula AS, un interviu care ar trebui să servească drept lecție de viață pentru mulți.

Întrebată cum reușește să-și păstreze echilibrul, Anca Țurcașiu a răspuns: ”În general, în perioada asta din urmă, am citit foarte mult şi am lucrat foarte mult cu mentalul şi cu emoţionalul meu, astfel încât să-mi conserv echilibrul interior şi să reuşesc să fiu Eu. Azi. Aici. Acum.

Am învăţat că „Aş vrea să…” ori „Sper că…” nu au valoare. Important este să mă văd „în plină acțiune”, să vizualizez ceea ce îmi doresc pentru mine şi astfel ceea ce îmi doresc se va împlini.

Am dat foc la tot ce-a fost urât şi dureros în trecut, am păstrat doar momentele senine, care-mi dau putere, iar viitorul mi-l creez, cu voia lui Dumnezeu, prin prezent.

În fiecare dimineaţă, eu mă trezesc cu gândul că în corpul, în mintea şi în sufletul meu e senin şi pace, că sunt eu cu mine şi cu Dumnezeu şi că am puterea să ofer iubire împrejurul meu. Iar dacă uneori se mai întâmplă ca primul gând al dimineţii să fie altul, mai apăsat sau mai tulbure, îl alung imediat”.

”Înainte nu mă prea valorizam şi nu mă prea vedeam! Eu doar munceam”

”Mă simt foarte bine în pielea mea de acum şi la vârsta mea de acum. Din punctul de vedere al sănătăţii, al tonusului fizic și al nivelului de energie, sunt foarte bine.

Mă ocup de mine: am mare grijă la ce mănânc, la cât dorm, la ce fel de sport fac şi cum îl fac. Pentru că şi asta contează foarte mult: să înveţi să faci sport cum trebuie, nu după ureche.

Ba chiar pot să-ţi mărturisesc că acum mă ocup de mine mult mai mult decât o făceam până în urmă cu ceva timp. Pentru că înainte nu mă prea valorizam şi nu mă prea vedeam! Eu doar munceam. Acum însă, descoperindu-mă ca persoană, am învăţat să mă uit către mine, să am grijă de mine şi să mă preţuiesc. Ca atare, îmi ofer tot ce pot ca să fiu în formă. Pentru că la orice vârstă poţi să fii în formă: e posibil să nu te doară nimic, e posibil să nu ai burtă, e posibil să nu ajungi să spui „Aoleu, ce grea e sacoşa asta! Nu pot s-o car.”… E posibil!

Eu nu vreau să mă mai las în voia vieţii, pentru că acum sunt conştientă că, la fel ca oricare alt om, şi eu contez, şi eu sunt o creaţie a lui Dumnezeu, deci sunt datoare să mă îngrijesc din toate punctele de vedere. Sunt un om prezent și viu în propria mea existență”, a completat artista.

Cum se vede Anca Țurcașiu la bătrânețe

Cât despre bătrânețe, care va veni inevitabil, Anca Țurcașiu o vede diferit de mulți alții. Artista a spus răspicat că nu se teme de ea: ”Bătrâneţea are, cu siguranţă, valoarea ei şi cred că şi frumuseţea ei. Iar eu mă văd la 70 de ani slabă, bronzată, fericită, trăind pe o plajă, undeva, pe lângă Ecuator, unde temperatura medie să fie tot anul de 27 de grade. Iar Radu să-mi fie şi el prin proximitate, prin intermediul tehnologiei ăsteia, care ne permite să comunicăm unii cu alţii, indiferent de distanţa fizică dintre noi.

Şi sunt convinsă că, într-adevăr, viaţa mea chiar aşa va arăta: simt deja mirosul oceanului în nări şi simt pe piele textura fină şi fierbinţeala nisipului.

Ţi-am spus: am învăţat să-mi construiesc viitorul prin prezent şi să preţuiesc fiecare clipă! Să faci ce vrei, când vrei, cum vrei, având doar grijă să nu-i răneşti pe alţii, şi să spui adevărul întotdeauna, fără a avea nevoie să minţi vreodată, înseamnă să fii un om liber. Iar un om liber e un om fericit. Or, eu, acum, sunt un om liber. Deci sunt un om fericit”.

Vezi și Anca Țurcașiu a împlinit 51 de ani și demonstrează încă o dată că vârsta e doar un număr. A postat cele mai îndrăznețe poze cu ea!

Citește și:

Reacția lui Mihai Trăistariu, după ce Roxen a ratat calificarea în finala Eurovision: ”Prea necoaptă! Rușine echipei!”

Fata Catincăi Roman a împlinit 22 de ani! Cum arată Călina și cine este tatăl ei