Soția lui Barack Obama s-a fotografiat în timp ce se antrenează la sală și a postat pe Instagram o fotografie cu ea în bustieră și colanți, ținând în mână o minge medicinală. Nu e o fotografei artistică, ci una în care s evede clar că fosta primă doamnă face efort fizic susținut.

 

View this post on Instagram

 

It doesn’t always feel good in the moment. But after the fact, I’m always glad I hit the gym. How did you all take care of yourself on this #SelfCareSunday? ??

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

”Nu întotdeauna te simți bine pe moment. Dar întotdeauna după aceea, sunt fericită că am fost la antrenament”, a scris fosta primă doamnă pe Instagram.

Câtă vreme ea și soțul ei au fost familia prezidențială a SUA, Michelle Obama a făcut încontinuu campanie pentru mișcare. Numai că Michelle Obama recunoaște că nu întotdeauna a fost așa. La fel ca oricare altă femeie și mai ales mamă, au fost momente când, pur și simplu, nu găsea timp pentru sport.

”Noi, femeile, suntem stăpâne pe sănătatea noastră. E unul dintre acele lucruri pe care nimeni nu ți-l poate lua”, susține Michelle Obama.

”Când vine vorba despre sănătatea noastră, a femeilor, suntem așa de ocupate să facem tot felul de lucruri pentru ceilalți, încât aproape că ne simțim vinovate dacă ne luăm timp liber pentru noi”, a explicat Michelle, mamă a doua fete.

”Multe mame vor înțelege asta. Și eu m-am aflat în situația de a avea grijă de copiii mei și nu aveam timp pentru mine. Însă soțul meu mergea la sală zilnic. Și îi spuneam – Cum de mergi al sală? – Iar el spunea: – Îmi fac timp pentru sport – . Și eu îl întrebam: – Cum? –”, își amintește ea desele lor discuții (aprinse) când fetele lor erau doar niște bebeluși și ea nu-și vedea capul de treabă.

De fapt, a fost unul dintre motivele pentru care au apelat la terapie de cuplu. Unul dintre cele patru lucruri pentru care s-au dus la consiliere. ”Mă supăram pe el pentru că făcea ceea ce era nevoie pentru el”, a realizat ea apoi, sfătuindu-le pe femei să facă din ele prioritatea lor nr. 1. Și e nevoie ca femeile să facă asta, spune ea, pentru a da un exemplu bun copiilor.

Cum se păstrează în formă Michelle Obama

A fost un moment de cotitură pentru Michelle, care, în prezent, e foarte preocupată de sănătatea ei. ”Mă asigur că-mi fac toate controalele. Nu am lipsit de la nicio mamografie (…). Am făcut și o colonoscopie. Nu sunt obsedată de ceea ce mănânc, dar mă asigur că nu-mi lipsesc legumele și fructele”, a declarat ea.

Cât despre exerciții, Michelle Obama ridică greutăți, face ședințe intense de cardio, dar și yoga, pentru a rămâne flexibilă. ”Vreau să mă simt bine și vreau să fiu cât mai sănătoasă, pentru că vreau să mă bucur de vârste ca 70 – 80 de ani”,a  mai declarat fosta prima doamnă.

Vezi și Barack și Michelle Obama au sărbătorit 27 de ani de căsnicie. Schimb adorabil de mesaje: “Acum 27 de ani, acest băiat mi-a promis…”

Citește și: