Îndrăgitul actor, caricaturist și scriitor român este pur și simplu îndrăgostit de tenis, așa că face mișcare regulat.

Acesta practică regulat ”sportul alb”, iar viața activă îl ajută să se mențină într-o formă maximă. De fiecare dată când are ocazia, actorul merge pe teren pentru a practica acest sport.

Recent, actorul a fost surprins pe terenul de tenis, acolo unde se simte cel mai bine. Actorul a fost surprins îmbrăcat sport și cu racheta în mână, alături de câțiva prieteni. La 71 de ani, are o energie de neimaginat, spun reporterii Wowbiz.ro, cei care l-au surprins astfel.

Nu e un hobby, e un mod de a exista și un mod de a mă exprima. Joc tenis aproape în fiecare zi. Sunt dependent de sport.

Adică a nu face sport, a nu mă mișca, în cadrul acestor două-trei ore de tenis, pe care îl fac zilnic, pentru mine e o mare frustrare”, spunea actorul cu mai mult timp în urmă.

Horațiu Mălăele, despre secretul căsniciei fericite

Horațiu Mălăele pare că are succes pe toate planurile. El și soția sa, Gabriela, sunt căsătoriți de 33 de ani și au împreună doi copii, Bogdan și Cristian, în vârstă de 32, respectiv 30 de ani. De trei ani, actorul este și bunic, după ce fiul său a devenit tată de fată.

În cadrul unui interviu, actorul a explicat care este secretul relației lungi pe care o are cu partenera sa. Chimia unui cuplu este atât de complexă şi de uluitoare, încât a da o reţetă pentru o lungă căsnicie este un lucru hazardat şi periculos.

Presupun, totuşi, că secretul ar sta în combinaţia acestor trei cuvinte: înţelegere, toleranţă, armonie”, a declarat actorul.

Care este porecla maestrului

Valentin-Horațiu Mălăele s-a născut la Târgu Jiu în 1952. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, avându-l profesor pe Octavian Cotescu, iar în clasa a XII-a a avut prima expoziție personală de desene, la casa de cultură din orașul natal.

Despre copilăria lui, Horațiu Mălăele a spus că era bătăuș și era poreclit „Vulpoiul Negru”, iar despre părinții săi a spus că tatăl său „a fost un om extrem de ludic” iar mama sa a fost „o femeie foarte deșteaptă, puternică și cu mult umor”.

Coleg cu copiii lui

Puțină lume știe că cei doi copii ai săi sunt la rândul lor actori. În 2010, Mălăele a apărut alături de Bogdan și Cristi în filmul Poker. Este singura apariție a celor trei. 

Cel mai des Horațiu a fost văzut în piese de teatru cu Bogdan, care în prezent este comediant.

Cei doi au colegi în filmul „Nuntă Mută” în 2008 și în mai multe piese de teatru, printre care “Jocul vieţii şi al morţii” în 2015, „La Pulce” tot în 2015, „Shylock” în 2017 și „În valea cu parfum deflori şi zumzet de albine” tot în 2017.

Citate celebre de ale lui Horațiu Mălăele

Om cu umor fin, Horațiu Mălăele a avut, de-a lungul timpului, câteva vorbe care au devenit legendare, conform Agerpres.

Prietenie: „Nu căuta prietenia oamenilor cinstiţi! Vei suferi de singurătate.”

Plictiseală: „Este un avertisment. Animalul nu se plictiseşte, omul da. Atunci când nu ştiu unde mă aflu, ajung să mă plictisesc şi mă văd nevoit să fug.”

Fotbal: „Iată un cuvânt ce ne-a rostogolit când prin puful alb-auriu al victoriilor noastre nesperate, când prin mocirla înfrângerilor noastre umilitoare. Fotbalul şi politica rămân două necunoscute, în haine deocheate, care ne fac cu mâna pe centura vieţii.”

Teatru sau film: „Incomparabilă scena! Scena se deschide tuturor fanteziilor. Teatrul este mult mai emoţionant, e mult mai palpabil (…). Poţi să-l pipăi şi să-l controlezi în întregul lui.”

Prostie: „Mi-a plăcut o vorbă a unui prieten, pe care am tot amintit-o în contexte diferite: ‘Sunt oameni atât de proşti încât nici nu pot să traverseze strada. Ei se nasc, trăiesc şi mor pe acelaşi trotuar’”.