Iată că după 8 luni vin și vești bune: actrița se simte suficient de bine încât să poată relua filmările la sfârşitul lui iulie, anunță presa străină.

Filmările la acest lungmetraj vor dura până la 15 august.

În vârstă de 76 de ani, Deneuve a fost internată pe 6 noiembrie, la spitalul Salpetriere, specializat în tratarea accidentelor vasculare. După câteva zile, ea a fost mutată la unitatea clinică privată Adolphe de Rothschild din nordul Parisului.

Catherine Deneuve a suferit un AVC în timpul filmării unei scene pentru „De Sont Vivant” în spitalul Gonesse din apropiere de Paris. Toată lumea a crezut initial că actrița își joacă foarte bine rolul, așa că nimeni nu i-a sărit în ajutor. Târziu și-au dat seama cei din jur că Deneuve chiar avea un accident vascular cerebral.

Cel mai recent, Deneuve a jucat în lungmetrajul „La vérité” (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy.

A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

Vezi și Adevărul despre starea de sănătate a lui Catherine Deneuve. Cum a ajuns la accidentul cerebral. O viață plină de abuzuri

Citește și: