Mihaela Bilic, medic nutriționișt, se bucură de încrederea multora dintre români. Medicul oferă regulat sfaturi legate de dietă și un stil de viață sănătos, pentru cei care vor ajungă la numărul dorit de kilograme pe cântar.

Și, pentru că toată lumea este în acestă perioadă din an în căutarea unei „rețete” minune pentru slăbit, după alimentele grele de Sărbători, Mihaela Bilic spune că aceasta există și e poate fi ținută fătă probleme de toți românii.

Concret este vorba despre cura de slăbire cu ciorbe sau supe, unele dintre preferatele românilor.

„Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire după Sărbători este cea cu ciorbă/supă.

Mâncați de două ori pe zi câte un castron mare de supă caldă, indiferent că este dulce sau acră, cu multe legume, dar și cu carne, cartofi, orez sau paste făinoase.

Fie că e ciorbă de perișoare, de fasole cu afumătură sau supă cremă de morcov, ciorba este alimentul ideal pentru slăbit: ține de foame câteva ore bune și are doar jumătate din numărul de calorii al unui fel principal. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!”, a declarat Mihaela Bilic pentru Fanatik.

Când se hotărăsc să slăbească bărbații și când femeile

Legat de decizia de a slăbi, care trebuie vmenținută cu o motivație puternică, pe care nu mulți români o găsesc, iată ce are de spus medicul-vedetă.

Mihaela Bilic spune că nu trebuie să așteptăm ca un factor extern să ne inducă ideea necesității pierderii kilogramelor. Chiar dacă foarte multe persoane trăiesc cu această concepție, este total greșit.

„Motivația nu poate veni din exterior, trebuie să o găsești în tine. De obicei, suntem dispuși să facem efort doar atunci când primim o recompensă sau când ne este frică de o pedeapsă.

Cei mai mulți bărbați își schimbă alimentația în momentul în care analizele de sânge sunt anormale și arată un risc de boală. Cât despre femei, motivația apare odată cu riscul de a fi trădate în dragoste.

Din păcate, un stil de viață sănătos și echilibrat necesită efort, disciplină, educație și perseverență. Să avem grijă cu adevărat de ființa noastră, asta ar trebui să ne fie motivația!”, a continuat medicul nutriționist, punând astfel punctul pe ”i”.

Vezi și O altfel de cură de slăbire și detoxifiere: dieta antiinflamatoare. Scapi și de kilograme și de inflamațiile din organism!

Citește și:

Drama neștiută a lui Giani din Las Fierbinți. Boala de care suferă în tăcere, declanșată de un lung șir de ghinioane și traume

Cătălin Măruță a împlinit 45 de ani. „Șefa” Eva Măruță, din nou virală cu urarea pentru tatăl ei