Atmosferă de sărbătoare la Constanța, acolo unde festivitățile de Ziua Marinei au fost așteptate de turiști și localnici, după o pauză de 4 ani. Manifestările au început odată cu sosirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a venit alături de soția sa, Carmen Iohannis. În tribuna oficială s-au mai aflat premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, notează News.ro.

carmen-iohannis-ziua-marinei-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Carmen Iohannis a purtat o rochie albă, vaporoasă, cu guler negru, pe care a accesorizat-o cu o curea neagră, geantă albă, ochelari de soare și sandale maro deschis. Șeful statului a afișat un costum albastru închis, cămașă albă și cravată bleu.


Designerii preferați ai lui Carmen Iohannis

Carmen Iohannis este îmbrăcată pentru evenimentele publice și private de câțiva designeri cunoscuți din România: Eli Lăslean, Irina Schrotter, Andreea Tincu, dar în trecut a colaborat și cu Alexandru Ciucu și cu regretatul Stephan Pelger.

Carmen Iohannis, prima doamnă a României, a fost ba lăudată, ba criticată pentru aparițiile ei publice. Rochiile viu colorate, de multe ori cu imprimeu floral și cu lungime deasupra genunchiului nu au fost mereu pe placul „Poliției Modei” de pe Internet. Elis Lăslean, creatoarea de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis, povestește secretele acestei colaborări.

Invitată la Ego Life, emisiunea realizată de Dana Săvuică pentru Ego.ro, Eli Lăslean a dezvăluit ceea ce nu se știa până acum despre înțelegerea ei cu soția lui Klaus Iohannis, președintele României. Iată cum a ajuns să o îmbrace pe Carmen Iohannis pentru întâlnirile oficiale și nu numai.

“Rochiile mele erau atât de elaborate, de clasă, spunea lumea. Doream ca ținutele mele sa fie pe cele mai înalte podiumuri. (…) Mă gândeam cum să fac. Și o prietenă îmi spune să îi scriu. Așteptam să-mi fac curaj. După alegeri, la puțin timp am primit un telefon și am fost întrebată dacă aș putea să fac o rochie Primei Doamne. La evenimentul pentru ziua Principesei Margareta, în ziua de Buna Vestire. Toată această poveste frumoasă a început, de Buna Vestire, în 2015. A fost fantastic. M-a sunat o cunoștință comună, apoi Prima Doamnă”, a spus Eli Lăslean.

Creatoarea de modă Eli Lăslean mai spune despre Carmen Iohannis că nu are pretenții ciudate legate de vestimentație și că se sfătuiesc mereu atunci când merge undeva. „Discutăm mereu când trebuie să meargă undeva. Îmi spune cam care sunt așteptările. La fel atunci când a venit Papa, președintele Macron, ori când a mers în SUA. Are peste 40 de ținute purtate în întâlnirile publice, pe care noi le-am făcut”, a mai povestit Eli Lăslean pentru sursa menționată.

Citește și: Carmen Iohannis, rochie roz la întâlnirea cu Împăratul Japoniei, la Tokio. Ce ținută a purtat Împărăteasa Masako

Citește și: Ce face Eli Lăslean, designerul Primei noastre Doamne, cu rochiile pe care le poartă Carmen Iohannis la evenimente. Cum a reușit să facă un milion de euro din modă: “Am pornit cu 300 de dolari împrumutați”