Chiar dacă a trecut atâta timp de la operație, celebra prezentatoare TV a reușit să își mențină greutatea la mai puțin de jumătate față de cea de dinainte de operație. Iar beneficiile transformării nu s-au remarcat doar în aspectul fizic, dar și în starea mentala și emoțională. Teo Trandafir spune că “lucurile pot fi în mod miraculos mai bune”, din toate punctele de vedere.

Ea a explicat că nu există un anumit set de reguli care trebuie să fie urmărite după operația de micșorare a stomacului. „Operația este incredibil de ușoara, iar din cauza aceasta se fac și greșeli ulterioare. Noi, pacienții, suntem salvați de medici, ne întoarcem acasă și ne aducem aminte de vechile noastre obiceiuri. Vechile noastre obiceiuri trebuie însă să se cam ducă unde le e locul, și anume în trecutul nostru. Ceea ce conteaza este să te respecți și să găsești, cu ajutorul doctorilor, strategii de menținere care ți se potrivesc ție.” Acestea pot include exerciții fizice, masaje ce elimină excesul de piele sau introducerea unor suplimente ce oferă vitaminele necesare.

Imediat după intervenție, Teo s-a documentat despre diverse metode de reducere a cantității de mâncare, iar cea care i s-a potrivit cel mai bine constă în a-și umple cu ce îi este poftă o farfurie mică. În felul acesta, și-a păstrat libertatea de a alege orice vrea să mănânce, dar în același timp mesteca încet, atent și se oprea înainte să se simtă plină. Dieta ei este în continuare una echilibrată, compusă în principal din fructe și legume.

“Atunci când atenția pe care o acordăm inconștient dimensiunilor și excesului de greutate este redusă, mintea devine mai limpede și starea noastră zilnică este una mai productivă și mai liniștită.”, mărturisește Teo. Cel mai mare regret al vedetei în legatură cu decizia de a se opera la stomac? Că nu a știut despre această procedură mai devreme.

Citește și: