Calendarul cuprinde patruzeci de fotografii ce afișează poveștile personajelor portretizate de Gigi Hadid cu Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland cu Calvin Royal III și Laetitia Casta cu Serghei Polunin. Fotografiile, color și alb-negru, sunt realizate în formatul  cinematografic 16:9, fiind inspirate de pasiunea lui Albert Watson pentru arta filmului.

Tema calendarului din acest an este  ”Dreaming”,  și conform declarațiilor lui Albert Watson, calendarul 2019 dezvăluie povestea în imagini a aspirațiilor a patru femei și modului în care acestea își caută calea spre îndeplinirea visurilor și a pasiunilor lor. Acestea sunt surprinse în ipostaze îndrăznețe, în scene  vintage, ca de film.

De exemplu, Gigi Hadid,  interpretează rolul unei femei care s-a despărțit recent de partener, trăiește singură într-un turn de sticlă și îl are pe Alexander Wang drept singurul ei prieten și confident.

Laetitia Casta a pozat dezbrăcată la 40 de ani

„Cred că există și un grad de angoasă în aceste imagini. Prin personajul lui Gigi Hadid, am vrut să transmit starea unei femei care se gândește la viitor dar și să îi dezvălui starea actuală, cea de singurătate. O vedem gândindu-se la ce are de făcut, la ce va face mâine. Am vrut ca rolul ei să fie mult mai minimalist decât al celorlalte femei, lucru care se reflectă în scenografia unde am realizat portretele ei”, a dezvăluit fotograful.

Supermodelul Laetitia Casta este, în calendarul Pirelli, o pictoriță care trăiește într-un apartament tip studio, alături de partenerul ei, interpretat de Sergei Polunin. Amândoi visează la succes: ea este o artistă, el este dansator.

 

View this post on Instagram

 

Laetitia Casta stars in the 2019 Pirelli Calendar, shot by Albert Watson. Click the link in bio to see more. ⠀ ⠀ @laetitiacasta @albertwatsonphotography⠀ ⠀ #Pirelli #PirelliCalendar #LaetitiaCasta #AlbertWatson

A post shared by Pirelli (@pirelli) on

Laetitia joacă rolul unei pictorițe

”Interesant este că, în viața reală, Laetitia sculptează și creează opere de artă în timpul său liber. Ceea ce a ajutat-o să intre în pielea personajului. Am hotărât să filmăm afară, pentru a da scenelor puțin mai multă lumină naturală. Atmosfera tropicală din Miami a fost o componentă cheie în aceste imagini”, a declarat fotograful Albert Watson.

Actrița Julia Garner joacă rolul unei tinere fotografe care iubește natura și singurătatea.

“Julia este o actriță foarte talentată și a intrat direct în pielea personajului. Ea a interpretat rolul fotografului de natură care visează la expoziții de succes. Am realizat ședința foto într-o gradină tropicală din Miami, care s-a dovedit a fi locul perfect pentru ce ne doream să facem.” a spus Watson.

Misty Copeland, al cărei partener în Calendar este Calvin Royal III, este interesată, de asemenea de viitor, imaginându-se devenind celebră în lumea dansului. “Încercarea de a avea succes este motivația ei,“ spune Watson. „Personajul lui Copeland, care își câștigă existența dansând într-un club, și-a construit o mică scenă în grădină, unde exersează pentru a deveni o vedetă, uneori împreună cu iubitul ei, interpretat de Calvin Royal III”.

„Când am acceptat acest proiect, mi-am dorit să îl realizez într-un fel diferit față de cel al altor fotografi și m-am întrebat care ar fi acesta. În cele din urmă, am căutat să realizez poze de o calitate foarte bună, cu profunzime, care spun o poveste. Am vrut să creez ceva mai mult decât un simplu portret – am dorit să arate ca un moment dintr-un film. Mi-am propus ca privitorii Calendarului să vadă că scopul meu a fost fotografia în forma sa cea mai pură, una care explorează femeia aflată în fața camerei și care creează o situație care ar putea transmite o viziune pozitivă asupra femeii contemporane”, spune Watson

Citește și: