Augustin Viziru este marele câștigător al celui de-al cincilea sezon „Ferma”, dar puțini știu prin ce momente grele au trecut el și fratele lui. Acesta a vorbit despre cel mai dificil moment al vieții lui, moartea tatălui său, și despre impactul pe care această experiență a avut-o asupra lui.

Augustin și Lucian Viziru au primit în 2011 cea mai cumplită veste. Tatăl lor fusese diagnosticat cu un cancer pulmonar, stadiul 4, iar medicii nu îi mai dădeau nicio șansă la viață. Petru Viziru a rezistat încă doi ani și jumătate, până în primăvara lui 2013, când a pierdut lupta cu boala. Augustin a povestit cum l-a schimbat pe el această experiență tristă de viață.

„Când am aflat vestea că tatăl meu nu mai este, ceva s-a schimbat în mine. Și perioada de dinainte să se ducă a fost foarte grea, încărcată, iar aceste probleme de viață m-au maturizat brusc. Ultimii doi ani de dinainte să moară tata, au fost cei mai urâți ani din viața mea. Au fost doi ani, doi ani și jumătate, de când am aflat de boala lui și până s-a stins din viață. De acolo a început schimbarea, de atunci sunt altfel. (..) Tata avea atâta încredere în mine, în ceea ce sunt și reprezint, încât, nimic nu putea să mă doboare. Era încrederea pe care mi-a creat-o el, pe care mi-a dat-o să o am față de mine. În momentul în care au apărut problemele, greutățile, boala tatei, atunci a avut loc trezirea mea. Când vezi că lumea nu este chiar așa și că nu mai ai acel sprijin, ba chiar acela trebuie să fii tu, să pui umărul la treabă, să nu depinzi de nimeni și să devii stâlpul, lucrurile se schimbă foarte multe. Din copilul rebel, am devenit bărbat. Așa am învățat brusc ce înseamnă responsabilitatea. (..) Ce am învățat de la tata? Multe, foarte multe însă, cel mai important că încredere în tine și cea pe care le-o dai altora este totul!”, a povestit actorul pentru blogul Doiniței Oancea, alături de care a jucat în mai multe proiecte.

De atunci, viața lui s-a schimbat complet. A devenit tată de fetiță, iar imaginile cu el și fiica lui sunt adorabile, iar în ultima vreme a tot participat la tot felul de emisiuni tv. Recent, el a fost desemnat câștigătorul trofeului Fermierul Anului 2020, al emisiunii Ferma de la Pro TV.

Citește interviul integral pe www.doinitaoancea.ro.