Iar totul începe și cu muncă, chiar de la o vârstă fragedă. Asta presupune inclusiv treburile casnice, chiar dacă e vorba despre un băiețel.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Nadine a expus o parte din srategia sa de parenting, una care ar putea inspira multe mame de băieți: ”Astazi a fost prima zi cand Noah, baiatul meu de 10 ani, si a inceput indatoririle fata de casa in care locuim, dar si față de femeia cu care va face casa intr o zi.

Vreau sa inteleaga ca va avea o relatie egala cu ea, si ca va fi mai barbat daca va ajuta la treburile casei”, scrie atât de frumos Nadine.

Asadar, eu am dat cu matura, el cu mopul si a sters praful (in toata casa!) Pentru toate astea nu a primit nimic inapoi, si nici nu a cerut ceva (nici nu i-as fi dat).

De data viitoare va si matura, insa astăzi, cand a încercat, am crezut ca voi ceda nervos vazand cum arunca praful in toate zările. Va face toate acestea o data pe saptamana, iar peste vreo cateva luni voi adauga vasele de curatat si pus in masina. Deja ma ajuta la facut paturile…

Imi asum de pe acum responsabilitatea față de comportamentul pe care il va avea in relatie cu femeia. Eu sunt prima femeie din viata lui si tot eu sunt cea care îi setează perceptia pe care o avea față de femeie. (Iubeste mama baiatul ei, dar nu-l vreau un mitocan).

Sa ne traiesca puii, iar noi sa avem mintea limpede pentru a-i pregati pentru viata cat mai bine”, a scris Nadine, postând și o fotografie cu comoara sa în plină șlefuire.

Noah-in-urma-cu-2-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Ce spunea în urmă cu trei ani

Tot despre felul în care-și crește copilul, pe Noah, scris Nadine și în urmă cu trei ani. Suntem programați genetic să dăm mai departe informațiile pe care le deținem. Numai așa omenirea a avut o șansă reală la evoluție. Înaintea oricui, dăm copiilor noștri sau celor din legătura de sânge.

Noah vine cu mine peste tot în timpul vacanței. La întâlniri, la ateliere, iar acum câteva zile, când s-a filmat o emisiune la noi acasă, el a fost primul pe platoul de filmare improvizat în grădina noastră.

Noar are doar 7 ani, nu știu ce va face în viață, dar am obligația, ca într-un mod neplictisitor, să îl învăț tot ce știu. A învățat ce este un platou de filmare, lavalieră, lumini de interior și exterior, emisiune live și înregistrată, montaj, racord, cadru etc.

La întâlnirile mele de afaceri se plictisea la început, acum a învățat să spună săru’mâna femeilor, salut bărbaților, să își ia o apă și să se așeze pe un scaun fără să întrerupă discuțiile.

El a învățat toate aceste lucrui pentru că EU, părintele, am facilitat asta. Am făcut niște eforturi… Pentru că trebuie să recunosc că poate fi și foarte enervant și reușește să perturbeze cam orice mediu profesional, dar nu-mi pasă… copilul are nevoie să fie expus pentru a învăța. Asta, pentru mine, este mai important decât eticheta socială sau mofturile oricui. Trebuie să îmi pregătesc puiul pentru viață”, scria ea atunci pe blogul său.

”În casa în care m-am născut se vorbea franceză, eu știu să spun doar bon jour… de ce ? pentru că nimeni nu s-a sinchisit să mă învețe și pe mine. Mi-ar fi folosit…

De aceea, ce știi, învață-i pe ai tăi și pe alții.

Lumea toată este o clasă… o clasă în care toți avem nevoie să învățăm cum să prosperăm, cum să ne apărăm, cum să iubim, cum să gătim, cum să…, cum să… Alege să fii unul dintre profesori.

Tu știi lucruri. Multe lucruri. Tu știi lucruri prețioase și importante. Poate că ție îți pare că nu știi nimic folositor altora, dar permite-mi să îți argumentez contrariul”, mai spunea Nadine atunci, recunoscând că sunt multe lucruri care o depășesc. Dar sunt aletele pe care le stăpânește și pe care vrea să le transmită mai departe.

Vezi și Cu ce se ocupă Nadine acum, după ce a ieșit din TV. Nu te așteptai să facă asta la 44 de ani!

Citește și:

Imagine rară cu sora Iuliei Albu: „Fată la locul ei, nu are găină!”

Interviu EXCLUSIV Ilona Brezoianu: ”Uneori, nu e bine să te crezi Dumnezeu pe pământ”