Zarug a reprezentat una dintre figurile dinamice ale show-lui “Asia Express”, fiind un personaj ludic, apreciat de telespectatori. El a fost în interiorul show-ului și un personaj care a militat constant pentru drepturile comunității LGBTQ, acțiune continuată și în afara platourilor de filmare.

Zarug a îndemnat întotdeauna către toleranță și iubire de sine, iar acum povestește despre modul în care o persoană gay își asumă în fața lumii, dar mai ales a familiei, orientarea sexuală, un lucru deloc ușor.

Influencer-ul își relatează experiența “coming out-ului” în fața propriei mame, pe care a înștiințat-o, printr-o scrisoare, despre viața sa intimă, în momentul în care aceasta era plecată într-o delegație.

Este o traumă foarte puternică”

Zarug mai spune și că procesul de asumare a sexualității poate fi catalogat drept traumă, o traumă de care o persoană heterosexuală este ferită.

“A fost destăinuirea acestui mare secret care era, totuși, destul de la îndemână pentru toată lumea să-l vadă și fără să-l verbalizez, dar totuși trebuia verbalizat de mine.

De altfel, răspunsul maică-mii a fost: m-a sunat imediat ce a citit-o și mi-a zis că nu-i nicio problemă, că oricum sunt copilul ei, indiferent ce aș face, și la pușcărie dacă eram, dar că evident că bănuia, că nu ai cum să nu bănuiești în ce mă privește, dar că era ceva ce eu trebuia să fac, nu ținea de ei!

Pentru că vrem, nu vrem să înțelegem lucrul ăsta, a-ți face «coming out-ul» este o traumă foarte puternică pentru orice om, niciun om heterosexual nu trebuie să treacă prin asta!

Oamenii neconformi din punctul ăsta de vedere trebuie să metabolizeze întâi ideea că sunt altfel, că nu corespund normei pe care familia ți-o impune, fără să își dea seama!”, a povestit Zarug în emisiunea „theXclusive” de pe YouTube, conform Cancan.

Zarug, iubire imposibilă cu un chinez: „Era cu scandal”

Fostul concurent de la Asia Express, Mihai Zarug (40 ani), și-a dorit mereu să facă modă, chiar dacă a absolvit Facultatea de Drept. După un moment critic din viața lui, designerul vestimentar a decis să plece pentru a studia la o școală renumită din Paris. 

Îndrăgitul Zarug, fost participant la Asia Express, s-a născut în Botoșani, acolo unde a rămas până la 18 ani. A fost constrâns să facă Facultatea de Drept la Iași, care deși e un oraș frumos, îl asociază cu amintiri neplăcute.

Zarug recunoaște că nu se putea resemna că aceea e viața lui, ajungând la capătul puterilor: „Am început să mă documentez de pe net și am găsit această școală de management la Paris (MBA). Eu voiam modă, dar eu nu mi-am cultivat niciodată pasiunea pentru desen, pentru creat haine, pentru că orice era prea feminin încercam să ascund, să fiu cât mai straight. Asta credeam că se așteaptă de la mine”, a povestit designerul. 

Fostul concurent de la Asia Express și-a vândut mașina pentru a face rost de suma necesară pentru a pleca la studii în străinătate. La Paris, a stat doi ani: „mama mi-a zis că dacă vreau la Paris, să mă descurc, pentru că ea mi-a plătit deja o educație. Și m-am descurcat”, a mai continuat el. 

În Franța, designerul a avut un singur iubit, din China, cu care a fost împreună timp de un an, însă despărțirea nu l-a afectat pe Zarug. Mai mult decât atât, relația a fost una tumultuoasă: „Ca să fiu foarte sincer, m-am simțit ușurat pentru că nu am fost îndrăgostit de el. L-am folosit ca să-l uit pe altul, rămas în România.

M-am simțit prost când ne-am întâlnit după niște ani și a simțit el nevoia să-mi mărturisească că eram noi prea tineri și fără experiență și de asta nu a mers relația. Era cu bătut la trei noaptea în ușă, cu pumni și picioare, cu scandal”, a mărturisit Zarug la podcast. 

Vezi și Asia Express sezonul 4. Cine e Zarug și cu ce se ocupă. A trecut și pe la „Chefi la cuțite”!

Citește și:

Volodimir Zelensky, drumul de la actor de comedie la erou. Și-a prevăzut soarta acum 18 ani?

Lora, mesaj dur pentru vedetele care se „laudă” că au ajutat refugiații ucraineni: ”E mai multă ofertă decât cerere…”