Decizia a fost un șoc pentru toată lumea, inclusiv pentru familia regală, care nu a fost anunțată în prealabil. Nici măcar regina Elisabeta nu a știut nimic. Nici fratele lui Harry, William, de care cândva era extrem de apropiat, nu a știut nimic despre planurile lui Harry.

”Jignit și rănit”

Potrivit unei surse apropiate familiei regale, William se simte jignit nu doar de decizia fratelui său, ci mai cu seamă de faptul că nu a beneficiat de tratament preferențial, așa cum merita, fiind fratele său, și nu a fost anunțat dinainte.

Dacă nu demult erau nedespărțiți, William și Harry sunt acum pe drumuri diferite, așa cum mezinul a și recunoscut într-un interviu acordat anul trecut.

De fapt, ruptura dintre cei doi s-a putut observa încă din 2018, când Harry și Meghan s-au mutat din Nottingham Cottage, în Londra, la Frogmore Cottage, în Windsor, Anglia. Încă de atunci presa britanică a comentat pe larg această decizie, prevăzând o ruptură în familia regală.

”E trist, pentru că, pe vremuri, când erau mai tineri, William ar fi fost prima persoană pe care Harry ar fi anunțat-o în cazul unor astfel de vești, atât de mari”, a mai spus sursa.

”William este incredibil de rănit, dar, până la urmă, are propria familie pe care trebuie să se concentreze și încearcă să-și vadă mai departe de viață”, a mai completat aceasta.

Decizia lui Harry de a nu anunța pe nimeni din familie este calificată de mulți ca fiind ”ceva extraordinar, fără precedent” și ”total iresponsabilă”.

Pe de altă patre, era de așteptat ca ducii de Sussex să facă o mișcare, poate însă nu chiar atât de îndrăzneață, ținând cont că, anul trecut, s-au delimitat de William și Kate și în ceea ce privește activitatea lor caritabilă.

Citește și: