Veteranul actor și producător a urcat pe scenă împreună cu nora sa, Catherine Zeta Jones, primind un premiu pentru întreaga carieră.

Kirk Douglas 101 aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Chiar dacă discursul lui Kirk a fost greu de înțeles de către cei prezenți, el a fost admirat și aplaudat pentru pofta de viață afișată. Nora sa s-a arătat extrem de afectuoasă cu el. De altfel, la toate evenimentele la care participă împreună, Catherine întotdeauna îi e foarte aproape și-l ține de obicei de mână, așa cum s-a întâmplat și în prezent.

 

Născut Issur Danielovitch, Kirk a crescut în New York, fiind fiul unor imigranți ruși săraci. Pentru că încă din liceu s-a arătat talentat în ceea ce privește actoria, a câștigat o bursă la Academia de Arte Dramatice din New York, aceasta creionându-i destinul.

 

S-a căsătorit cu o colegă de clasă, Diana Dill, cea care avea să-i nască pe Douglas și pe fratele său, Joel, iar pentru o vreme a luptat în Al Doilea Război Mondial.

 

De-a lungul vieții, Kirk a jucat în peste 90 de filme, iar în perioada – 1950 – 1960 era unul dintre cei mai bine plătiți actori.

 

Între cele mai importante filme ale actorului se află Champion (1949), filmul care i-a format imaginea de tip dur, 20,000 Leagues Under the Sea (1954), Gunfight at the O.K. Corral (1957), Spartacus (1960), Lonely Are the Brave (1962) și Tough Guys (1986).

Foto: Hepta/Northphoto

Vezi și Cameron Diaz va deveni mamă pentru prima dată la 45 de ani

  • Vești bune pentru fanii Andrei! Anunțul făcut de artistă