„Mulți dintre voi m-ați întrebat cum este #casabuhnici acum, că am reușit să ne mutăm cu totul în ea. Chiar înainte de Crăciun am reușit performanța, deși încă mai avem lucrușoare cărora nu le-am găsit încă locul în casă”, spunea George Buhnici în aprilie 2018, într-un filmuleț de pe Youtube, care la ora actuală are peste 1,2 milioane de vizualizări. De curând, în februarie 2022, George Buhnici și-a prezentat din nou celebra locuință și la emisiunea lui Dan Capatos, Xtra Night Show (Antena Stars), aceeași emisiune pentru care a făcut declarațiile halucinante la adresa femeilor.

Cum arată și cât a costat casa lui George Buhnici

Casa lui George Buhnici se află în Corbeanca, la 20 de kilometri de București, și a muncit o echipă strașnică la ridicarea ei: patru arhitecți, șase designeri de interior și un inginer (Marius Șoflete), scrie publicația de profil lovedeco.ro. Potrivit sursei citate, casa a primit certificatul de „Casă pasivă premium“, prima de acest fel din Estul Europei. În plus, este inclusă și în top 10 case sustenabile din lume.

Familia Buhnici a investit 177.000 euro în construcție și amenajare, fără să punem la socoteală valoarea terenului. Casa are 170 metri pătrați utili, cu living, bucătărie, două dormitoare, un birou, trei băi şi un dressing. „Este o casă construită de la buldozer la întrerupător în mai puțin de șapte luni. Are materiale și tehnologie de rachete spațiale în ea, este automatizată complet și înțesată de senzori. Are 14 aplicații care sub o interfață comună o fac integral controlabilă de pe telefon”, povestește inginerul Marius Șoflete, pe blogul.

Într-un material de pe blog, unde are o secțiune dedicată #casabuhnici, fostul prezentator al emisiunii „I Like It” (PRO TV) povestește cum a fost mutarea în cea mai inteligentă și sustenabilă casă din Europa de Est. “Proiectul #casabuhnici produce energie, se încălzeşte de la soare şi din pământ, recuperează apa de ploaie şi e un cămin prietenos, în care se trăieşte frumos”, povestea jurnalistul.

„Toată casa e automatizată şi poate fi controlată de pe telefon: lumini, aparate electrocasnice, ventilaţie, instalaţii electrice. Cinci senzori meteo monitorizează temperatura, umiditatea şi dioxidul de carbon. Casa e înţesată cu instalaţii high-tech: oglinzile de la baie se conectează cu muzica de la telefon. Rulourile se coboară şi se ridică în funcţie de poziţia soarelui, iar la intrare e un cititor de amprente. Mobila din bucătărie e dotată cu senzori, astfel încât, dacă o atingi, aceasta se iluminează”, povestea inginerul Marius Șoflete ]ntr-un interviu pentru Adevarul.ro.

casa-george-buhnici-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17