Ca fiică a unui cântăreț de jazz și a unei balerine, Kim Basinger nu avea cum să nu-și consturiască o carieră în arte,  ea ajungând fotomodel și actriță. Talentul ei artistic s-a manifestat încă de la trei ani, când a început să ia lecţii de balet de la mama ei. În 1970, la 17 ani, a fost aleasă Miss Georgia, asta fiind practic rampa ei de lansare spre o carieră în modelling. Ea s-a mutat din Georgia la New York, unde a început să lucreze ca model și a început  să studieze artele dramatice. Astfel, imediat după mutarea ei la New York,în 1983,  s-a făcut rapid remarcată, și a acceptat propunera de a poza în celebra revistă pentru bărbați Playboy. Decizie care i-a adus un rol important în filmul „James Bond – Never say never”, alături de Sean Connery. Rolul fetei Bond a fost doar începutul pentru Kim. A devenit rapid cea mai căutată actriță de la Hollywood și un sex simbol în anii 80 și începutul anilor 90, împingând granițele epocii cu filme precum „9 săptămâni și jumate” . De asemenea, ea a făcut senzație și în seria „ Fifty Shades of Grey”, unde a jucat alături de Dakota Johnson și Jamie Dornan.

Kim Basinger a ajuns de nerecunoscut

În ciuda faimei sale, câștigătoarea premiului Oscar, a mărturisit într-un documentar HBO, „Panic: A Film About Coping”, că i-a fost foarte greu să-și construiască o carieră la Hollywood, mai ales pentru că suferă de anxietate, agorafobie și avea tot timpul atacuri de panică. „Frica a fost ceva cu care am trăit toată viața mea, teama de a fi în locuri publice- care au condus la anxietate și atacuri de panică. Stăteam în casă și, efectiv, plângeam în fiecare zi”, a dezvăluit actrița. Așa se explică și faptul că aparițiile ei public au devenit din ce în ce mai rare. După o absență de câțiva ani din lumina reflectoarelor, ea a fost surprinsă de paparazzi, în luna august, la cumpărături, în Studio City, Los Angeles. Actrița a apărut într-o ținută lejeră, fără pic de machiaj, cu pălărie, ochelari de soare și mască pe față, ceea ce o face greu de recunoscut.

Reclusive Oscar winning actress Kim Basinger, 67, is seen makeup free on a rare public outing as she has a two-hour hair appointment in Studio City.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Tot la Hollywood, l-a întâlnit pe Ron Snyder Britton, cu care s-a căsătorit în 1980 şi de care a divorţat opt ani mai târziu. Celebra cântăreaţă, actriţă şi fost fotomodel, Kim Basinger a făcut furori și cu rolul din filmul „L.A Confidential”, care i-a adus premiile Oscar, Globul de Aur şi Screen Actors Guild Award, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Kim este însă acuzată acuzată că s-a molipsit de la fostul ei partener de filmul „9 săptămâni și jumătate”, Mickey Rourke, și a exagerat cu operațiile estetice. Ea a apelat la facelifting şi blefaroplastie, iar injecţiile cu botox, de care a abuzat, i-au „îngheţat faţa și i-au șters trăsăturile frumoase, acum chipul ei, având mai mult linii  masculine. Dar poate nu e uşor, când ai fost un sex-simbol, să accepţi faptul că ai îmbătrânit, cu atât mai mult cu cât lumea se aşteaptă să rămâi mereu ca la 20 de ani.

Actrița nu a avut deloc noroc în dragoste. După mariajul eșuat cu Ron, ea s-a căsătorit cu Alec Baldwin. Ei formau unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hollywood, însă povestea lor de dragoste a durat doar șapte ani. Cei doi s-au despărțit în anul 2000 și au divorțat cu scandal și au dus un adevărat război pentur custodia fiicei lor, Ireland Basinger Baldwin. Din decembrie 2014, Kim are o relație cu hair stilistul Mitch Stone.

Foto: Profiemdia/ Hepta

Citește și