Când avea doar 4 ani și era plin de mușchi și ”pătrățele”, Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor ca „cel mai puternic băiețel” din lume. Românul a împlinit 17 ani în vara anului 2021. Aproape major, nu l-ai recunoaște dacă l-ai zări pe stradă.

Giuliano Stroe sau „Micul Hercule”, cum a mai fost poreclit ca urmare a fizicului lui, provine din localitatea Icoana, județul Olt. El, fratele și părinții lor au locuit o perioadă în străinătate, dar acum sunt din nou în România.

Iar tânărul e activ pe rețelele de socializare, unde încă este complimentat pentru reușita lui de la 4 ani: „Mai poți să mergi în mâini acum sau trebuie să te antrenezi din nou?”, în timp ce alții i-au scris că îl susțin și îl apreciază în continuare, de mai bine de 13 ani: „Ești un adevărat campion”, „Te urmăresc de când erai copil”, „Suntem mândri de tine”, „Ai fost incredibil atunci și acum ești la fel”.

Chiar dacă nu mai e un pachet de mușchi, acesta nu a renunțat la sport. Iulian Stroe, tatăl lui Giuliano, fost boxer, a fost cel care l-a „inspirat” și l-a învățat pe copil bodybuilding. Și nu doar pe el. Și fratele lui Giuliano, Claudiu, are aceeași pasiune. Tatăl i-a învățat pe amândoi băieții lui, de la vârste fragede, box și kickboxing, tot felul de exerciții cu greutăți, acrobații și altele.

asa-arata-la-4-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Ulterior, până la faima internațională, a mai fost un singur pas. Antrenamentele copiilor au fost filmate și publicate pe YouTube, iar unele clipuri cu ei înregistrează, chiar şi în prezent, peste 10.000 de vizualizări.

Când cazul băieților a ieșit la iveală, foarte multe persoane din România și nu numai, inclusiv autorități, au reacționat și au susținut că toate aceste lucruri dăunează sănătății copiilor. Tatăl lor însă susținea contrariul: „Unele critici sunt legate de faptul că băieții mei nu vor crește și nu se vor dezvolta așa cum trebuie, dar nu există nicio dovadă în acest sens. Exercițiile și munca intensă sunt mereu binevenite”.

Mama băieților, Ileana, a susținut și ea că nu ar fi nimic în neregulă: „Copiii au abilități native pentru asta, nu este nimic forțat. Așa vrea Dumnezeu”.

Când a intrat în atenția presei, familia Stroe trăia în Italia, Firenze. Ulterior, părinții s-au mutat împreună cu băieții înapoi în România, în comuna Icoana. Acum, tatăl lui Giuliano și al lui Claudiu ar încearca să deschidă un club de box unde cei doi fraţi să se antreneze și să participe la campioantele naţionale şi europene, scrie chiar presa britanică.

Vezi și „Cea mai frumoasă fetiță din lume” s-a transformat într-o tânără superbă, dar ascunde o mare suferință

Citește și:

Andreea Bănică urmează să se opereze. Își va face două intervenții estetice: ”Înaintez în vârstă”

Cristi Borcea e istorie! Alina Vidican e mai fericită ca niciodată alături de noul soț milionar