Papa Francis (84 de ani) s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Flores, Argentina, pe numele  Jorge Mario Bergoglio. Este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Suveranul Pontif  s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii al unui muncitor de cale ferată italian. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Papa a fost intampinat de Klaus Iohannis si prima doamnaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Și-a cerut buna prietenă din copilărie în căsătorie

Puțină lume știe că Papa a fost îndrăgostit de buna lui prietenă din copilărie, Amalia Damonte, pe care a cerut-o în căsătorie, când avea doar 12 ani. El i-a spus într-un bilețel că dacă îl va refuza, atunci el nu va mai căuta iubirea, ci se va face preot și își va dedica viața lui Dumnezeu, ceea ce s-a și întâmplat.

Cu 70 de ani în urmă, când Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc, avea doar 12 ani, acesta știa că și-a găsit marea iubire. Era îndrăgostit lulea de prietena lui din copilărie Amalia Damonte și i-a trimis o scirsoare în care o cerea în căsătorie și i-a scris exact așa: „Dacă mă vei refuza și nu pot să mă însor cu tine, atunci  mă voi face preot”. Jose desenase pe bilețel și o casă alba cu acoperiș roșu, despre care spunea că va deveni casa lor când se vor căsători.

Din păcate, părinții Amaliei s-au înfuriat când au văzut bilețelul de la Jorge și i-au interzis să mai vorbească cu el. Ba tatăl ei, chiar i-a dat o palmă pentru că a îndrăznit să-și trimită bilețele de dragoste cu un băiat la o vârstă atât de fragedă.

„Aveam 12-13 ani, nu mai mult. Era minunat, era un băiat așa drăguț. Și într-o zi mi-a trimis o scrisoare care m-a costat o palmă peste față de la tatăl meu. Spunea că vrea să ne căsătorim și va cumpăra o casă alba să locuim în ea. MI-a scris exact așa că dacă nu voi spune da, atunci el se va face preot. Norocul lui că am spus NU”, a povestit pentru Daily Mail, Amalia, acum în vârstă de 83 de ani. Aceasta locuiește încă la doar patru case de locuința în care a copilărit Papa.

„Nu l-am mai văzut de atunci, părinții mei au avut grijă să mă țină departe de el și a făcut tot ce era posibil pentru a ne despărți”, a mai spus Amalia, precizând: „Nu am nimic de ascuns, era ceva între copii și   total pur. Cred că m-a cerut în căsătorie pentru că voia să urmeze exemplul pe care îl vedea acasă și voia să-și facă o familie. Dacă eram îndrăgostită? La vârsta aceea nu știam ce e dragostea. Eram prea mica”, a mai spus femeia.

„Am înlemnit în fața televizorului. Nu mi-a venit să cred că Jorge a devenit Papa”, a mai  declarat femeia, imediat după ce acesta a fost ales Suveran Pontif.

Citește și: Woody Allen, de nerecunoscut la 85 de ani. Imagini rare cu el și soția lui