În timp ce Oana Sârbu și Ștefan Bănică Jr. au continuat să apară pe micile ecrane, actrița Cesonia Postelnicu, ce a interpretat-o pe Geta, s-a dedicat teatrului, fiind angajată la TNB,  ea încercând să-și țină viața personală cât mai privată.

Cesonia Postelnicu, același zâmbet fermecător

Aceasta a jucat în zeci de piese și în ciuda faptului că au trecut aproape 4 decenii de la apariția filmului care a făcut-o celebră, actrița și-a păstrat prospețimea, zâmbetul frumos și veselia cu care și-a obișnuit publicul, fiind în continuare foarte frumoasă.

in tinerete si la maturitateSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Actriţa Cesonia Postelnicu, născută pe 10 martie 1968, nu-și arată deloc vârsta și este într-o formă de zile mari. Ea a putut fi urmărită în piesa „Idolul şi Ion Anapoda” la TNB, jucând alături de Dan Puric.

Poate fi urmărită în piese de teatru

A debutat în cinematografie in 1986, cu rolul Getei din Liceenii, un film regizat Nicolae Corjos. Filmul a avut un succes deosebit şi personajul Geta a fost îndrăgit de public. În același an a jucat şi în filmul „O zi prin București”, regizat de Ion Popescu-Gopo.

Au urmat celelalte două filme din seria „Liceenilor”, „Liceenii Rock`n`Roll”, în 1990 și „Liceenii în alertă”, în 1993. A mai jucat în „Semne pe nisip”, regia Nicolas Mason, 1994, „Azucena”, în regia tatălui său vitreg, Mircea Mureșan, în 2005.

Pe lângă numeroasele filme în care a jucat, aceasta continuă să smulgă aplauze furtunoase pe scena teatrului în piese precum, „Purificare”, „Idolul şi Ion Anapoda”, „Egoistul”, „Aşteptând la Arlechin”,”Ţăranul Baron” sau „Femeile savante”.

Ea face parte dintr-o familie cu adânci rădăcini în lumea teatrului şi a filmului românesc, fiind fiica actriţei Rodica Mureşan şi a actorului Sorin Postelnicu. La educaţia sa artistică a contribuit şi regizorul de film Mircea Mureşan, în calitate de tată vitreg, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică in anul 1987, la clasa profesorului Dem Rădulescu.

În ciuda carierei sale de succes, Cesonia nu prea a avut noroc în dragoste. Ea a fost căsătorită timp de aproape nouă ani cu Emilian Simion, de care a divortat în 2005. Din acest mariaj a rezultat un băiat, pe nume Matei, în vârstă de 18 ani.

Citește și: