Legenda muzicii românești de jazz va împlini 72 de ani peste câteva zile, însă nu-și arată deloc vârsta. Artista s-a schimbat foarte mult, fiind aproape de nerecunoscut, însă uimește pe toată lumea cu energia ei.  Celebra cântăreața și compozitoarea a revenit în țara natală pentru a cânta în cadrul festivalului orchestrelor radio, RadiRo. Ea a avut un prim spectacol pe 21 noiembrie și  va urca din nou pe scena festivalului și pe 24 noiembrie.

La pregătirile pentru eveniment, Aura Urziceanu s-a întâlnit cu prieteni dragi din România. Compozitorii Ionel și Andrei Tudor au convins-o să se fotografieze împreună, dând astfel ocazia românilor să o vadă pe Aura pentru prima dată după atâția ani de absență din showbizul românesc. În dreptul imaginii, compozitorul Ionel Tudor a scris „Întâlnirea anului! Fabuloasa Aura Urziceanu e lângă noi! Imensă bucurie!”.

Aura Urziceanu, TVRSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Citește și:Simona Halep, surpriză de proporții. Cine este bărbatul cu care se află în vacanță? Fanii sunt în extaz: „Sunteți așa frumoooși!

Aura Urziceanu a debutat în muzică la 13 ani

 

Aura Urziceanu a debutat la radio în 1959 cu piesa „Vreau să cânt și eu la televizor”. Avea doar 13 ani și promitea să devină o stea a muzicii, numai că nimeni nu știa ce gen va aborda. În primii ani cântă muzică ușoară pe scena caselor de cultură, pentru ca în 1966 să fie distribuită în spectacolul Jazz-jazz-jazz, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Muzicianul Mihai Berindei o numește „cântăreață autentică de jazz de clasă internațională”, ceea ce avea să confirme în 1972, odată cu debutul său internațional, pe scena Carnegie Hall din New York. Aici a cântat alături de Duke Ellington.

 

S-a stabilit în Canada în 1985, iar de atunci a tot făcut naveta între țara natală, România, și țara de adopție.

Citește și: