Iar dacă nu ai ghicit despre cine este vorba, află că piciul din imagine e nimeni altul decât marele Antonio Banderas.

View this post on Instagram

Un saludo a todos. Quiero hacer público que hoy, 10 de Agosto, me veo obligado a celebrar mi 60 cumpleaños siguiendo cuarentena al haber dado positivo de la enfermedad COVID-19, causada por el coronavirus. Me gustaría añadir que me encuentro relativamente bien, solo un poco más cansado de lo habitual y confiado en recuperarme lo antes posible siguiendo las indicaciones médicas que espero me permitan superar el proceso infeccioso que sufro y que a tantas personas está afectando alrededor del planeta. Aprovecharé este aislamiento para leer, escribir, descansar y seguir haciendo planes para comenzar a darle significado a mis recién estrenados 60 años a los cuales llego cargado de ganas y de ilusión. Un fuerte abrazo a todos. Antonio Banderas.

A post shared by Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial) on

Luni, actorul a împlinit 60 de ani, zi de naștere care a venit și cu o veste proastă. Actorul a fost diagnosticat cu Covid-19. E optimist că se va recupera complet și, pentru moment, se simte bine, doar mai obosit decât de obicei.

Voia să ajungă fotbalist

În copilărie, perioada în care a fost realizat instantaneul, Antonio era pasionat de fotbal. La vârsta de 14 ani, din păcate, şi-a fracturat piciorul, iar visul său de a deveni jucător profesionist s-a spulberat. A dezvoltat însă o nouă pasiune – teatrul.

Norocul lui s-a numit regizorul Pedro Almodovar, care l-a remarcat când juca teatru și i-a oferit un rol în filmul ”Labyrinth of Passion” (1982), acesta marcând debutul lui Banderas în cinematografie, dar şi începutul unei frumoase colaborări între cei doi artişti, pe parcursul anilor ’80.

În 1987, captează atenţia publicului interpretând rolul unui homosexual în filmul ”Law of Desire”, iar un an mai târziu, se bucură deja de faima internaţională ce vine odată cu rolul din filmul nominalizat la Oscar, ”Women on the Verge of a Nervous Breakdown” (1988).

În 1992, Banderas debutează la Hollywood cu filmul ”The Mambo Kings”, urmat, în 1993, de ”Philadelphia”, apoi joacă alături de Tom Cruise şi de Brad Pitt în ”Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles” (1994). Urmează ”Desperado” (1995), ”Evita” (1997), film în care deţine rolul principal, alături de Madonna, ”The Mask of Zorro” (1998), alături de Anthony Hopkins şi Catherine Zeta-Jones, în care interpretează rolul lui Zorro, reluat, în 2005, în ”The Legend of Zorro”.

Lista filmelor de succes a continuat, actorul trecând și la regie.

Antonio Banderas a fost căsătorit cu Ana Leza din 1987. În 1995, însă, a cunoscut-o pe Melanie Griffith pe platourile de filmare la ”Two Much” (1996), iar un an mai târziu a divorţat şi s-a căsătorit cu aceasta. Au împreună o fiică, pe Stella del Carmen Banderas, care a apărut alături de mama ei în ”Crazy in Alabama” (1999), film în care a jucat Griffith şi pe care l-a regizat Banderas. Antonio Banderas şi Melanie Griffith au anunțat, în 2014, că divorţează.

Citește și:

O imagine cu Augustin Viziru și fiica lui a cucerit internetul: „E cel mai frumos cadou din viata mea”

Antonio Banderas, diagnosticat cu coronavirus la 60 de ani. Cum se simte actorul