În martie 2020, îl vedeam pe Alexandru Ciucu (46 de ani) la emisiunea “Imperiul leilor”, de la PRO TV, încercând să îi convingă pe milionarii din platou să îi finanțeze afacerea cu costume de lux, pentru a fi lansată la nivel internațional.


“A fost o dorință mai veche de-a mea de a duce brandul de costume Alexandru Ciucu, care este și furnizor al Casei Regale, la nivel internațional. Îmi doresc să creez modele originale de sacouri, costume și, în general de vestimentație masculină pentru piața internațională, în condițiile în care marile branduri de lux nu vin cu lucruri îndrăznețe pe piață și preferă să rămână în zona confortabilă a negrului, a griului și a tăieturilor clasice.

În spatele acestui vis frumos stă multă logistică, cheltuieli de producție, transport, depozit, efort de implementare, marketing, PR etc. Dar nu este imposibil. Am evaluat o prima investiție la circa 2 milioane de euro, după care afacerea ar trebui să devină autosustenabila”, declara Alexandru Ciucu, în platou, unde l-a însoțit și Alina Sorescu, femeia de care se află acum în divorț.

Citește și: Alina Sorescu, de la nuntă fabuloasă, la divorț scandalos. Filmul ceremoniei la care mirele Ciucu a sosit pe cal alb

Alexandru Ciucu, finanțare de 2 milioane de euro de la Mohammad Murad


La vremea aceea, în juriu se afla și Mohammad Murad, fondatorul brandului Phoenicia, care a fost atras de propunerea lui Ciucu și a bătut palma cu acesta. A fost cea mai mare investiție de la “Imperiul leilor”, iar ambii parteneri s-au arătat încântați.


“Inițial doream o finanțare de 2 milioane de euro și ofeream în schimb 20% din afacere. În final, am acceptat să primesc suma respectivă, dar cedând un procent de 60% din business. Este adevărat că m-a costat pierderea controlului financiar și decizional în nouă afacere, dar pentru mine contează mai mult un partener puternic și să am puțin dintr-un business mare decât mult dintr-unul mic”, declara designerul.

alina-sorescu-si-alexandru-ciucuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Alexandru Ciucu: “Până la urmă cineva a crezut în proiectul meu”


“În viziunea mea, este cea mai ieftină investiție pe care am făcut-o în ultimii 5 ani. Bagi acum 2 milioane și îți garantez eu ție, contactele pe care le am acuma, în lumea noastră, eu îți aduc pe an 3 milioane de euro profit”, a declarant, în emisiune, Mohammad Murad.
“Yeeeesss!!! Mulțumesc, Mohammad Murad!!! Iată că până la urmă cineva a crezut in proiectul meu. Îl vom implementa imediat ce situația dificilă legată de noul Coronavirus, cu care ne confruntăm cu toții, se va ameliora. Ați urmărit emisiunea? Cum vi s-a părut?”, scria Alexandru Ciucu pe Facebook, la momentul respectiv.

Citește și: Secretul din viața lui Alexandru Ciucu: Alina Sorescu nu e prima soție. De ce a divorțat în trecut și ce spune despre femeia care i-a luat mințile

Citește și: Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, partaj dificil. Cum arată palatul conjugal de 500.000 de euro


Alexandru Ciucu face afaceri din 1999


Alexandru Ciucu a dus mai departe afacerea familiei, un nume în istoricul modei masculine. În 1999, după ani de ucenicie alături de tatăl său, el deschide primul magazin “Tata & fiul”. În anul 2006, designerul a înființat un atelier de creație vestimentară intitulat Atelier de Înaltă Croitorie din România, iar în 2010 firma devine Furnizorul Oficial al Casei Regale. Alexandru Ciucu a realizat, în ultimii ani, ținute pentru Regele Mihai si Principele Radu, precum și pentru președintele Klaus Iohannis.