Coana Chiva, ţărăncuţa cu batic care rosteşte arhicunoscuta replică “Prea bun, prea ca la ţară”, într-o reclamă la lactate, e în memoria tuturor. Dar cum a ajuns actrița să joace în această reclamă?

Manechin de succes în anii ’80, actriţă remarcabilă, om de televiziune şi cântăreaţă, a obţinut rolul Coanei Chiva printr-o întâmplare. „Eram la o probă pentru un film şi mi s-a spus că alături e un casting pentru o reclamă. Pentru că mai aveam de aşteptat cu proba am intrat acolo.

Mi s-a pus un batic pe cap şi mi s-a spus să rostesc cu un pic de accent ardelenesc celebra frază de acum. Apoi mă tot sunau să-mi spună că se micşorează lista. Văzuseră peste 1.000 de actriţe. Le-am spus să mă anunţe când o fi şi o fi. Şi aşa am, ajuns Coana Chiva”, declara în 2015 actriţa pentru Click!.

După moartea actriței, compania a publicat pe Facebook un anunț:

A fost diagnosticată cu cancer în 2000

Născută la Huedin, Cluj, Nataşa Raab a cântat muzică populară în ansamblul “Mărţişorul” şi a făcut şi canto. A absolvit IATC la clasa profesorului Mircea Albulescu. A fost actriţă la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.

De-a lungul anilor, a jucat în numeroase piese de teatru, filme şi seriale, de la legendarul “Lumini şi umbre” la “Inimă de ţigan” şi “Poziţia copilului”. În 2000 a primit un diagnostic crunt, cancer. Din fericire, artista a învins boala.

A urmat în 2020 o altă încercare grea: diagnosticul de Parkinson. Din păcate, această boală nu a putut fi învinsă.

Șir de tragedii pentru Natașa Raab: și ea, și soțul și fratele s-au luptat cu cancerul. Soțul a murit în 2019, iar fratele, un an mai târziu

Și-a dorit să moară

În ultimii ani, starea de sănătate a vedetei s-a tot deteriorat, iar suferința a devenit o povară greu de purtat. Actrița mărturisea că lupta cu boala și suferința constantă îi afectaseră profund calitatea vieții, ducând-o în punctul în care își dorea să se elibereze de acest chin.

Rămasă văduvă după o dragoste mare și cu marele regret de a nu avea copii, actrița, care se retrăsese la Craiova, declara la un moment dat: „Mă simt foarte rău, vreau să mor şi eu, nu mai sunt aşa volubilă cum eram. Am o însoţitoare, care stă aici cu mine, la Craiova.

Sunt foarte bolnavă, am o boală autoimună care îmi afectează creierul. Sunt lovită de soartă, aşa am fost toată viaţa, lovită de încercări. Sufăr că nu mai pot juca, că nu mai pot filma, viaţa mea s-a sfârşit şi aş vrea să mor, să merg după soţul meu drag şi iubit”, mărturisea Natașa Raab, îngenuncheată de încercările vieții.

Actrița Natașa Raab și medicul Val Guțul, poveste de iubire ca în filme: „Ne-am căsătorit după numai trei luni de când ne-am văzut prima dată”

natasa-raab-tinerete-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 23

Cine a avut grijă de actriță până în ultima clipă

Într-un interviu emoționant, acordat cu doar un an în urmă, Doamna Viki, cea care a îngrijit-o pe actriță până în ultimele clipe, povestea despre viața și starea în care se afla actrița.

„Natașa nu poate merge, nu-și controlează mersul, dar mănâncă singură, iar mintea îi merge. Uneori vorbește mai greu, alteori e mai bine. Este și profesoară de dicție, așa că singură își face exercițiile de vorbire.

Acum ne aflăm la mine la țară, am luat-o din casa ei din Craiova, aici vom petrece Paștele. Acolo era mai greu, aici mă mai ajută soțul meu.

Natașa ia cam 5 medicamente zilnic, după ce a fost diagnosticată cu Parkinson atipic, boală care evoluează încet. Are și un cărucior medical, cu care se deplasează, dar și un pat medical, adaptat nevoilor dânsei.

S-a descurcat singură, până anul trecut, dar, în timp, n-a mai putut merge, trebuie susținută. Intern, este însă bine cu analizele, doar mici probleme cu tensiunea. Vrea ca lumea să o rețină frumoasă, așa cum era când juca în filme”, declara aceasta pentru Ego.

Citește și:

La 4 ani de la un divorț dureros, Bănel Nicoliță are o relație serioasă. Iubita fotbalistului este prezentă și în afacerile sale și i-a cunoscut și fetițele

Copiii Andreei Esca, Alexia și Aris Eram, fac senzație la Antena 1. Ce i-a învățat tatăl lor înainte să plece la America Express: „Tata ne-a făcut instructajul”