Florin Zamfirescu a fost invitat în cadrul podcast-ului ”Altceva”, realizat de Adrian Artene, acolo unde a povestit cum a ajuns să doarmă în cimitir, chiar înainte să intre la teatru. Mai mult, marele actor a dezvăluit și de ce a ales acest drum, care au fost persoanele care și-au pus amprenta asupra sa în acest sens.

„Ce m-a îndemnat spre această meserie, în afară de mama, este că am citit o carte de la bibliotecă, scrisă de Ion Manolescu, artistul poporului. Eu am dat admitere la facultate dormind în Cimitirul Bellu noaptea, pe băncuța de la mormântul lui Ion Manolescu.

N-aveam unde să dorm. Intram în Bellu, rămâneam, se făcea noapte și era o băncuță acolo. Eu dormeam că dimineața mă duceam la admitere, la examen”, a povestit Florin Zamfirescu, acum în vârstă de 74 de ani.

A rămas fără loc la cămin din neștiință

Marele artist, originar din Călimănești, Vâlcea, recunoaște că în acele vremuri nu era familiarizat cu Bucureștiul și nici cu regulile facultăților, așa că a rămas ”pe dinafară” din neștiință, neobținând un loc la cămin.

„În perioada aceea, nu am nimerit căminul. Când se dădea admitere, în anul 1967 când am dat eu, se oferea un pat la un cămin. Eu nu am știut să întreb, nu am știut, am rămas în București și m-am întrebat ce mă fac. M-am dus la cimitirul Bellu și am găsit mormintele actorilor și era Ion Manolescu. Îi știam toate rolurile, tot, tot, tot și avea o băncuță. Era cald, vară, frumos și am dormit pe băncuța aceea” , își mai amintește marele actor.

Motivul pentru care s-a retras de pe scenă, în urmă cu 3 ani: După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă”

Florin Zamfirescu s-a retras din lumina reflectoarelor, în urmă cu 3 ani. Actorul a dezvăluit motivul pentru care a luat această decizie.

În vara anului 2019 Florin Zamfirescu a susținut ultimul spectacol, după care s-a mutat la țară, alături de actuala lui soție, Daciana Toma.

Florin Zamfirescu, adevărul despre cele 3 neveste. Ce a putut să spună despre Cătălina Mustață: ”Fata asta n-are nicio vină. A moștenit ea ceva…”

Într-un interviu recent, marele actor a vorbit despre retragerea sa din lumea teatrului. Florin Zamfirescu a mărturisit că cei doi copii ai săi sunt cei care duc tradiția mai departe. El nu mai simte nevoia să urce pe scenă.

„Am copiii care mă satisfac prin ce fac ei. Ambii sunt actori, deși eu nu i-am îndrumat sub nicio formă să facă asta. I-am lăsat pe ei să ducă mai departe tradiția. Calitatea unui artist e dată de opera lui, nu de longevitatea lui, că, dacă trăiește 98, 100 de ani, e cel mai mare actor. Păi, nu e.

După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă, o face cu ajutorul căștilor în urechi, nu știu de ce se mai duce. Și noi am fost tineri și ne uitam la cei bătrâni, care nu mai pleacă. Dar n-am zis niciodată cuiva. Eu respect oamenii bătrâni.

M-am uitat în timp, cum au murit marii actori, Cotescu, la 54 de ani, cum a murit Amza Pellea, la 53, George Constantin, tot la 50 și ceva de ani. Eu am jucat până la 70. Era cazul să mă opresc, nu să arăt că sunt mai grozav decât ei, pentru că nu sunt”, a susținut actorul, conform impact.ro.

Vezi și Florin Zamfirescu se gândește deja la moarte: „M-am plictisit de viață. Cred că mă duc”. Marele actor are numai 74 de ani

Citește și:

Alexandra Dinu reacționează după ce s-a scris că ar avea o relație cu Bobby Păunescu: ”Sunt dezamăgită”

A îngrijit-o ani buni, dar femeia s-a dus. Mama lui Mihai Albu a murit la aproape 96 de ani: ”Drum lin spre ceruri, MAMI!”. Mesajul Iuliei Albu