Fostul ministru al finanţelor din guvernele Tăriceanu şi Boc, Sebastian Vlădescu (64 de ani), este și bărbatul care l-a lăsat fără nevastă pe mai tânărul Cristian Boureanu. Căsătorit cu Irina Șoancă din 2000, până în 2004, Cristian Boureanu a povestit în podcastul lui Cătălin Măruță cum a aflat că soția lui trăiește cu nașul de cununie. Ulterior, Boureanu a trăit un scenariu similar și cu cea de-a doua lui soție, Valentina Pelinel, care s-a îndrăgostit de prietenul lui Boureanu, Cristi Borcea.

Cum a aflat Cristian Boureanu că soția l-a înșelat cu nașul de cununie

Telenovela lui Cristian Boureanu a început în 2000, când s-a însurat pentru prima oară în viața lui. Aleasa era Irina Șoancă, o șatenă superbă, cu ochi verzi, care i-a dăruit lui Boureanu o fiică la fel de frumoasă, pe Ioana. „M-a scos la o cafea, Sebastian, să-mi spună. Și-atunci l-am ascultat, uite așa, stăteam, și i-am zis: «auzi, am o intrebare. Ai bani la tine? Plătești tu cafeaua? Bine». M-am ridicat și am plecat. Și m-am dus pe jos acasă, am zis că nu are rost să mă urc la volan că sunt nervos, m-am gândit ce am de făcut, m-am lăsat de cafea, am zis 5 ani îmi iau o pauză”, a povestit Boureanu în discuția cu Măruță.

„Tu simțeai ceva?”, l-a întrebat Cătălin Măruță. „Hai să spunem așa. De fiecare dată când în spatele cortinei relația începea să se destrame, au am simțit. Dumnezeu mi-a dat întotdeauna un semn. Sunt două lucruri: oamenii încep să se certe și nu știu de ce. Unul din ei știe de ce se întâmplă toată chestia asta”, spune Boureanu în filmulețul de promovare al podcastului, care va fi difuzat luni seară, pe canalul de Youtube „Acasă la Măruță”.

Versiunea Irinei Boureanu

Irina, fosta soție a lui Cristian Boureanu, a negat că l-ar fi înșelat pe Cristi și spune că au decis împreună să divorțeze, în 2003, la 3 ani de la căsătorie. Astfel, când a început idila cu Sebastian Vlădescu, ea și Cristi ar fi avut deja vieți separate. Motivul divorțului ar fi fost violența fizică și verbală, nu infidelitatea, declara Irina, însă Boureanu a negat vehemet această versiune.

Vlădescu și Boureanu, condamnați pentru fapte de corupție

Sebastian Vlădescu a fost numit ministru al Finanţelor de doi prim-miniştri: Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Boc. În cabinetul primului a rezistat aproape doi ani, din august 2005 şi până în aprilie 2007, când, după comasarea Ministerului Finanţelor cu Ministerul Economiei a ajuns secretar de stat sub Varujan Vosganian.

Pe 24 martie 2022, Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor publice, Ionuţ Costea – fost şef al Eximbank şi cumnat al lui Mircea Geoană şi fostul deputat Cristian Boureanu au fost condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti-Constanţa. Instanţa de fond din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a pronunţat ieri prima sentinţă în acest dosar, hotărâre care nu este definitivă putând fi atacată cu apel de toate părţile din proces.

cristian-boureanu-irina-si-fiica-lorSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Citește și: Cristina Belciu, prima reacție după ce Cristian Boureanu a fost surprins în compania Laurei Dincă: ”E sub demnitatea mea”

Citește și: Valentina Pelinel a împlinit 40 de ani. ”Mă simt și sunt o femeie împlinită!” Cum e căsnicia cu Cristi Borcea

S-a opus majorării pensiilor pe motiv de lipsă a fondurilor şi a fost nevoit să demisioneze. În decembrie 2009, a fost apoi numit de Boc ministru al Finanţelor, dar a fost remaniat în septembrie 2010.