Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2020, atunci când a candidat la alegerile parlamentare, Florin Călinescu a cumpărat în anul 2006 două terenuri în comuna Băbana, județul Argeș. Unul de 3.689 metri pătraţi, şi un altul de 8.899 metri pătraţi.

Pe unul dintre acestea, situat la marginea unei păduri, Călinescu și-a ridicat o casă. Băbana este comuna părinților săi, locul în care s-a născut tatăl lui și unde Florin și-a petrecut o mare parte din copilărie. Cele mai frumoase amintiri ale lui au legătură cu acel loc tihnit. Născut pe 29 aprilie 1956, la Timișoara, Călinescu și-a găsit refugiul în județul Argeș, într-un colț de Rai numit Băbana.

florin-calinescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, declara Florin Călinescu, pentru Click!, în timpul pandemiei, când a stat izolat la Băbana, la 130 de km de București.

Florin Călinescu, viața dincolo de televiziune

Tocmai de aceea, după decenii petrecute în lumina reflectoarelor, Florin Călinescu a decis că viața la țară este mai bună decât viața în televiziune. Așa că, în vara lui 2021, Călinescu și-a anunțat demisia de la PRO TV, de la „Românii au talent”.

După ce a părăsit scaunul de jurat și postul la care a cunoscut succesul, Florin Călinescu s-a ales cu propriul lui show, la Prima TV. Emisiunea „Florin Călinescu Show” a debutat pe 19 octombrie 2021, dar nu a avut viață prea lungă.

Actorul este foarte activ pe rețelele sociale, iar dacă pe Facebook preferă să stea de vorbă cu oamenii și să facă live-uri, pe Instagram acesta postează filmulețe din curte, din livadă, de la fermă. Călinescu se mândrește cu porcii lui de Bazna, dar și cu rețetele pe care le face și care-i ies minunat, zice el.

„Ca arheolog amator, după ce am descoperit porcul de Bazna, am zis sa imi dau doctoratul. Tineți cont ca e un tip dezghețat. De Ignat el s-a internat la cerere in lada frigorifica a istoriei. Nimic nu e plagiat. Vorbim de o rețeta foooartee sofisticata….mâine, vă supun atenției și singurul desert, evident de porc. L-am înregistrat la OSIM, așa că să nu imi umblați la invenție…”, scrie Călinescu, în stilu-i carcteristic.

Florin Călinescu, din 2015, în juriu la “Românii au talent”

În octombrie 2015 Florin Călinescu venea la „Românii au talent” (PRO TV) în locul lui Constantin Cotimanis. „Am dat concurs și, dintre mai mulți concurenți, m-am mirat și eu că am avut această ocazie. Talentul meu este să vorbesc oamenilor. Mi-a fost dor de oamenii cărora mă adresam. Ma întrebau pe stradă ce fac și când revin. Românii au mai mult talent decât alte popoare. Nu am putut să refuz invitația”, mărturisea Florin Călinescu, la vremea respectivă. Numele lui Florin Călinescu este legat de show-uri importante, precum „Ora șapte, bună dimineața” (1996), „Chestiunea zilei’ (1996-2000), „Procesul etapei” (2003).

Citește și: Florin Călinescu se retrage definitiv din televiziune! Ce va face de acum înainte

Citește și: Toată lumea îl știe de la Românii au talent, dar fiul lui Florin Călinescu și-a schimbat complet viața. Cu ce se ocupă în prezent