Florin Busuioc a intrat în televiziune după ‘90, când a prezentat la TVR 1 emisiunea Tip Top Minitop, apoi a venit la PRO tv. Câțiva ani a făcut dublaje pentru desene animate, a fost voice over la emisiuni, a scris toate imnurile de 1 decembrie ale postului de televiziune, apoi a început să prezinte rubrica meteo. 

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu’”, cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, Florin Busuioc (59 ani) a povestit cum a ajuns să prezinte rubrica meteo de la PRO tv. 

Vezi video: 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

Cu ce se ocupa Busu înainte să devină celebru 

Florin Busuioc s-a născut în Hunedoara. Înainte să ajungă cunoscut ca prezentator de emisiuni și de meteo, vedeta PRO tv-ului a lucrat inclusiv în fostul Combinat Siderurgic Hunedoara (acum ArcelorMittal Hunedoara): ca să ajung la cocserie, mă trezeam la cinci dimineața (…) Cocsarul lua cărbuni cu lopata și îi arunca în cuptor la temperaturi foarte mari. N-am avut parte de această îndeletnicire pentru că din momentul în care am ajuns acolo, șeful direct m-a luat și mi-a zis să facem cartea de onoare a cocseriei pentru că știa că le am cu desenele. După vreo două luni, m-a chemat de la sindicat la atelierul de pictură să facem lozinci, a mai explicat el la podcast.