Cristina Ciobănașu le- dezvălui fanilor că se confruntă cu o problemă foarte mare în această perioadă. Mai exavt, ea de alergia care le dă bătăi de cap multor persoane la sfârșitul verii.

Frumoasa actriță din serialul „Adela” a vorbit de mai multe ori pe story-uri pe Instagram Story despre alergia pe care o are la sfârșitul veriiși în primele luni de toamnă.

„Mă iertați că vorbesc pe nas dar sunt pe vibe de alergie, cu șervețele tone la mine”, spune Cristina Ciobănașu.

Cristina a mărturisit că este alergică la Ambrozie și că are simptomele generale: strănută, îi curg lacrimile, îi curge nasul.

Majoritatea pacienților cu alergie la ambrozie acuză strănut frecvent, mâncărime nas/ ochi, secreții nazale abundente, ochi roșii (hiperemie conjunctivală). În plus, mulți dintre acești pacienți sunt predispuși la apariția manifestărilor de astm (dificultăți în respirație, tuse, respirație șuierătoare). Cea mai importantă simptomatologie oculară se întâlnește în special la pacienții cu alergie la polenul de ambrozie (iarba pârloagelor).

Ce este ambrozia?

Cea mai răspândită dintre speciile de plante aparținând genului Ambrosia o reprezintă Ambrosia artemisiifolia, cunoscută sub denumirea populară de iarbă de paragină sau iarba pârloagelor. Crește pe terenuri lăsate necultivate, pe calea ferată, pe marginea drumurilor etc. Este extrem de agresivă pentru că o singură plantă matură poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăuncioare de polen și până la 30.000 de semințe. Crește în aproape toate locurile din țară, cu excepția dealurilor înalte și a zonei montane. În România, peste 480.000 persoane sunt alergice la polenul de ambrozie.

Măsuri de protecție

Pe lângă folosirea unor tratamente naturale pentru alergia la ambrozie, este bine să-ți iei câteva măsuri de protecție:

  • Nivelurile de polen sunt mai ridicate dimineața. Evită expunerea în acel moment al zilei.
  • În casă, folosește aparate de aer condiționat cu filtre și ține geamurile închise în timpul sezonului de polenizare.
  • Polenul poate fi adus în casă și prin intermediul hainelor, părului sau poare fi transportat de animalul de companie. Deci, ca măsuri de precauție, schimbă-ti hainele, fă duș și spală câinele la intrarea în casă după plimbare.

Cu toate acestea, Crisitna este fericită că a profitat de vară la maximum și chiar și-a făsit din nou dragostea. Ea a fost plecată în vreo trei vacanțe, iar recent a început să se afișeze alături de noul ei iubit, cu care a publicat o imagine și pe rețelele de socializare.

Citește și:

A ajuns de nerecunoscut! Fanii au rămas mască când au văzut imaginile cu el

Cristina Cioran și-a adus fetița acasă! Prima imagine cu Ema, după o foarte lungă așteptare