Cristina Bâtlan (50 de ani) a intrat în lumea afacerilor la 18 ani, cu o idee nebunească, dar genială. A avut alături un partener la fel de curajos care, cu timpul, i-a devenit soț. Cristina și Roberto Bâtlan au înființat compania Musette în anul 1992, companie care se ocupă cu producția și retailul de încălțăminte și genți, au trecut de la extaz, la agonie, au cunoscut gustul dulce al succesului, dar și teroarea falimentului. Acum sunt pe cai mari, au 21 de magazine deschise, dar relația lor intimă a fost distrusă din cauza unei greșeli pe care Cristina nu a putut să o ierte: trădarea.

Căsătorită 26 de ani cu Roberto Bâtlan, Cristina a pus punct relației fix în ziua în care a aflat că este mințită. Dar iată povestea întreagă, mărturisită chiar de ea, în cadrul podcastului „Fain și simplu”, al lui Mihai Morar.

„Acasă discutam tot despre problemele companiei”

“Eu și Roberto am avut, avem o viață extraordinar de bună împreună din punct de vedere parteneriat în companie. Noi ne completăm perfect ca și caractere și am făcut treabă bună. Și Roberto spune, și eu sunt de aceeași părere, că suntem o echipă imbatabilă. Ne completăm foarte bine, avem anumite calități care sunt bune și cu care oamenii rezonează foarte ușor.

Noi, construind de la zero compania, imaginați-vă că și acasă discutam tot despre problemele companiei. Pentru noi nu era nicio diferență că eram acasă sau la firmă. Pentru noi, viața noastră era compania. Și asta am făcut mulți ani. Până să apară Adi (n.r. fiul lor), compania era totul pentru noi. Nu exista concediu sau ceva să suplinească acel vibe pe care ți-l dă succesul și pe care ți-l dă echipa. Și pentru noi asta a fost tot, hrana perfectă.

Cristina Bâtlan: „Noi am fost împreună 26 de ani. 26 de ani nu e o zi”

Și am început de la 18 ani, am lansat firma la 19 ani, am făcut totul așa cum ne-am dorit noi, fără să avem o rețetă. Noi am inventat lucrurile care sunt azi la Musette, noi nu aveam o rețetă. Părinții noștri nu avuseseră companie privată. Nu știam ce este TVA-ul, operam în toate posturile din companie. Și eu, și Roberto, știm toate posturile din companie.

Noi niciodată nu ne-am certat pe probleme personale altele în afară de companie. Adică acolo unde avem un debate pe un punct de vedere. Fiecare își apără punctul de vedere până ajungem la un consens. Noi întotdeauna am pus compania mai presus de interesele personale.

Noi am fost împreună 26 de ani. 26 de ani nu e o zi. Sunt mulți ani și ne-am cunoscut înainte de 18 ani, cu două luni înainte de a împlini 18 ani. Eram una și aceeași persoană. Am crescut împreună, am făcut business împreună, ne-am setat anumite reguli. Nici aici nu aveam un model, nu știam ce înseamnă o familie perfectă. Părinții lui Robert erau despărțiți, părinții mei nu erau despărțiți.

Părinții mei erau de n ani împreună, dar se mai ciondăneau câteodată. Părinții lui Robert nu erau împreună, dar se ciondăneau la fiecare întâlnire. Deci nu aveam un model nici aici. Și am zis, ok, o să facem totul singuri.

Vezi și: Înșelată de soț, după ce a fost căsătorită peste 2 decenii, Cristina Bîtlan, de la Imperiul Leilor, iubește din nou. Detalii despre bărbatul din viața ei

Cele două reguli importante din căsnicia Cristinei Bâtlan. Una a fost încălcată

Nouă ni s-a părut că avem nevoie în viața noastră de niște reguli. Și regulile erau așa: când ne certăm și unul din noi pleacă de acasă, ne-am despărțit. Frate, și ne-am ținut de ea. Ne-am ținut de ea toată viața. Am zis oricât de gravă ar fi problema, hai să o rezolvăm până la final.

Următoarea regulă era: nici unul dintre noi nu minte. Asta era o regulă pe care trebuia să o menținem. Mai ales când ai un business, nu poți avea lângă tine un om în care să nu ai încredere. Dacă astea două lucruri le menținem, putem să construim orice. Ce s-a întâmplat în timp? Unul dintre noi a încălcat una dintre reguli, simplu!

Nu ne supărăm, pentru că e dreptul tău să încalci. Un partener nu e un obiect, nu e o proprietate. Cu cât îl iubești pe un om mai mult cu atât îl lași liber și îi lași dreptul să hotărască. Ceea ce eu am făcut. Și el a făcut. Nu ne-a fost ușor, nici mie, nici lui. El era într-o relație, eu nu aveam nici o relație.

cristina-batlan-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cristina Bâtlan, despre trădare: „Mi s-a părut că s-a rupt pământul în două”

Pentru mine a fost…, mi s-a părut că s-a rupt pământul în două. Dar a fost o secundă chestia asta, un minut. Am știut că și de aici o să pot să fac ceva. Nu e ca și cum s-ar fi terminat lumea. A fost o durere enormă pentru mine, am simțit că mi s-a rupt sufletul în două, dar am știut că nu pot să trec peste acest principiu. Și nu am putut.

Sigur că puteam să-l iert, să rămânem în continuare un cuplu sau să ne despărțim și să punem în aplicare regulile pe care noi le-am stabilit. Adică în momentul în care am aflat că m-a mințit, atunci ne-am despărțit. Nu am putut nici măcar o zi, asta a fost dramatic.

Dar până la urmă era toată moralitatea care mă ținea ca om. Dacă aș fi trecut peste asta, cu siguranță s-ar fi întâmplat multe lucruri după, de care n-aș fi fost mândră. Ce am pierdut de fapt? Am pierdut momentele alea în care stăteam împreună, acasă, în care ne bucuram de Adi, care era cu noi împreună, de toate activitățile astea simple și mici pe care le fac oamenii când sunt într-o familie, pentru că alea sunt valoroase”, este confesiunea Cristinei Bâtlan, pe care ați urmărit-o și la PRO TV, în emisiunea „Imperiul leilor”

Citește și: Cristina Bâtlan, o mămică fericită. Cum arată Adrian, fiul ei de 18 ani, care la naștere a avut 800 de grame. „Medicii au vrut să îl arunce la gunoi”

Citește și: Interviu EXCLUSIV Cristina Bâtlan: ”Mi se pare că nu am riscat suficient de mult”