Ei au găsit o grădiniță cu incluziune, unde copiii lor, bolnavi de sindromul down, sunt integrați în societate printre copii normali pentru a se putea dezvolta normal.

„În primii doi ani și jumătate, eu aveam norocul de a mai ieși din casă după cumpărături, dar Cristina avea și două săptămâni în care nu ieșea”, a spus Gabi, soțul Cristinei.  „Ea ajunsesem la aproape 100 de kilograme și abia mă puteam mișca”, a declarat Cristina, fiind imediat completată de soțul ei: „Dar asta din cauza depresiei. Eu trebuia să intru în casă  cu energie pozitivă ca să o țin și pe ea sus. Pentru că dacă ea nu era sus din punct de vedere psihic, transmitea energia ei negativă și copiilor”, a spus el.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

În România, nu există specialiști în sindromul Down

„În România nu avem specialiști. În cei 4 ani și trei luni cât au copiii noștri,  nu am găsit încă  un medic în toată țara asta ca să știe ce cunoască ce înseamnă sindromul down în adevăratul sens al cuvântului”, a mai adăugat Gabi.

Din cauză piedicilor pe care le-au întâmpinat în România, Cristina și Gabi se gândeau în fiecare zi să plece din țară, fapt pentru care stăteau cu bagajele la ușă. „Eram cu bagajele la ușă, eram foarte hotărâți să plecăm. (…) Dar am zis, măi, copiii aștia ne-au ales cu un scop. Nu ne-au ales în Anglia sau în Noua Zeelandă, ci ne-au ales aici”, a mai precizat Gabi.

 

„Azi am dus copiii la gradinita. Da, am bocit oleaca, acasa, inainte sa plecam. Cand am ajuns acolo, copiii ca acasa la ei :)) Erau si primii veniti. Apoi a mai venit o fetita si mai tarziu, un baietel. E situatia perfecta, gradinita nou-deschisa, copii putini si toata atentia pe ei. Nu e coplesitor, asa. Am plecat cu ochii uscati si relaxata. Am primit poze, confirmarea ca sunt bine, se joaca, au mancat, au dormit, au baut apa, tot. Ma simt mandra de ei. Sunt baieti mari, copiii mei! Ei stiu ca mami si tati i-au lasat pe maini bune. De acum, gradinita e ca a doua casa, pentru noi. Iar Mihaela, Irina si Adina, celelalte mamici ale lui Toma si Matei”, a scris Cristina pe contul ei de facebook, la o poză cu prima zi la grădiniță a copiilor ei, Toma și Matei.

Cântăreața, câștigătoarea sezonului cinci al show-ului “Vocea României”, are doi băieți gemeni, Toma David și Matei Nikolas,  care s-au născut cu sindromul Down.

 

Citește și: