Felicitări, în primul rând! Ai câştigat un show foarte important. Cum era înainte lumea ta și cum o vezi acum?

Multumesc din suflet! Chiar este un show important, dacă nu chiar cel mai important, unde câștigătorul este favoritul publicului, nu al vreunui juriu. Mi se pare excelent așa! Sigur că un astfel de trofeu are darul de a schimba vieți. Înainte de asta eram Cristina ex-Impact, acum sunt Cristina Bălan, Vocea României 2015!

Ai o perioadă mai liniștită după avalanşa de știri și comentarii din partea oamenilor?

În acest moment mă axez pe ce am de făcut pe plan profesional și pe cel personal. Nu am timp să citesc comentarii, care fix atât sunt: comentarii. Eu sunt pe drumul meu și cine vrea să stea pe margine și să-mi comenteze parcursul, treaba lui. Ar fi culmea să mă împiedic de părerile altora.”

Oricum, câștigătorii sunt mereu contestați. Dacă ar fi să alegi un motto care să te reprezinte, care ar fi acela?

„Faceți ceea ce vreți să vi se facă”. Dacă oamenii s-ar purta unii cu alții așa cum și-ar dori să fie ei înșiși tratați, lumea ar fi un loc mult mai bun…

Cristina Bălan, ai găsit un loc potrivit, acasă, pentru trofeul Vocea României?

Având picii, locul potrivit nu putea fi decât undeva la înălțime, în living, pe o etajeră, pentru a rămâne în siguranță. De altfel, cam toată casa noastră a fost mutată de la 1,5 m în sus. (râde) Tot ce este sub această înălțime este sortit dispariției.

Inevitabil te voi întreba ce vei face cu premiul de 100.000 de euro. Te-ai gândit să investești sau îți vei lua o vacanță împreună cu soțul tău, Gabriel, și cei doi copii, și vei hotărî după aceea?

Despre vacanță nu putem vorbi. Vacanța noastră sunt chiar copiii noștri. În plus, în această perioadă, suntem foarte concentrați pe muncă, pentru că dorim să lansăm un album până la finalul lunii martie. Dincolo de lucrul pentru album, trebuie să punem la punct multe alte aspecte, de ordin organizatoric – de la finalizarea pieselor, până la punerea în scenă a concertului de lansare. Premiul va asigura, în primul rând, o șansă în plus pentru piticii noștri. O altă parte va merge către o campanie pe care o vom iniția într-un viitor foarte apropiat, dar despre care nu pot da încă detalii.

Ca mămică a gemenilor Toma și Matei (2 ani), cum arată o zi perfectă pentru tine?

O zi perfectă este cea care începe la 8-9 dimineața (de multe ori e o utopie – râde), apoi joacă și distracție cu picii. Zilele în care apuc să cânt, să compun o piesă sau măcar un refren, să scriu versuri, pot fi încadrate în categoria perfect. Apoi o seară liniștită cu soțul meu, în care să povestim, să ne relaxăm, să jucăm un scrabble sau cărți, un serial… Perfect!

Ce capricii nu-ţi refuzi niciodată?

De când au apărut copiii, cine mai are vreme de capricii?

2015 a fost cu succes. Ce simți că se va întâmpla în acest an?

Anul 2015 nu a fost numai cu succes. Doar ultima parte. Dar da, din anumite perspective, am repurtat cateva succese. În rest, am muncit enorm pe toate planurile, am scăpat de un surplus mare de kg, ne-am ocupat mai mult singuri de gemenii noștri, ceea ce ne ocupă mai tot timpul. În 2016 simt că voi începe să culeg din recolta pe care am sădit-o în ultimii ani.

Ți-ar plăcea să cânți o piesă nouă în featuring cu Tudor Chirilă?

E vreun artist căruia să nu-i placă? Da, sigur că mi-ar plăcea!

Emoţiile trăite în ultima perioadă pot fi comparabile cu vreo altă etapă a vieţii tale?

Emoțiile pe care le-am simțit în acest show nu se pot compara cu nimic. Pentru mine muzica este cel mai important lucru din lume. Când spun asta exclud noțiunea de persoane, desigur. Aceea este o altă latură. Strict profesional, nu am mai simțit atât consum emoțional niciodată, pe nicio scenă. Dacă vreți o comparație oarecum neloială, doar când m-am dus să-mi vad copiii la incubator am mai simțit așa ceva, dar sunt sfere foarte diferite.

Privindu-te din afară, ce sfat ţi-ai da?

Acceptă-te, iartă-te, iubește-te!

Întrebare încuietoare

Ai menționat într-un mesaj pe o rețea de socializare că Tudor a avut mai multă încredere în tine decât ai avut chiar tu. Cea mai dură luptă ai dus-o cu tine?

Singurele mele lupte sunt cu mine. Cu cat am mai multa experienta, mi se pare ca nu am destula. Cu cat cant mai bine mi se pare ca nu cant inca suficient de bine. Cu cat invat mai multe, imi dau seama cat de putine stiu. E dura lupta asta! Tudor a inteles dualitatea mea si mi-a adus un dram de incredere in mine atunci cand am avut nevoie. Si nici atunci nu aveam incredere atat in mine, cat in el. Imi spuneam ca, daca el e multumit, e in regula, pot fi si eu multumita. Uneori autocritica prea virulenta nu e deloc constructiva. Cel putin nu in cazul meu.

 

Nu pot trăi fără…

…copiii mei – ”Ei sunt motivul pentru care am făcut pasul cu Vocea României și toate lucrurile adiacente. Sunt centrul Universului meu, îmi dau puterea de a mă lupta în primul rând cu mine, de a-mi învinge anumite limite pe care mi le autoimpun.”

…soțul meu – ”Fără el sunt incompletă. Așa cum declara și el, la un moment dat, noi suntem o singură persoană, suntem prelungirea celuilalt. El mă motiveză atunci când nu am încredere în mine, mă readuce pe făgașul cel bun atunci când rătăcesc drumul și mă face să mă bucur din plin de fiecare secundă pe care o trăiesc. Nu aș fi câștigat Vocea fără suportul lui moral și implicarea lui, de la a avea grijă de copii cât timp eu eram la repetiții, până la îmbrățișările lui pline de energie pozitivă pe care mi le oferea înainte de a intra pe scenă sau la ieșirea de pe scenă.”

…muzică – ”Pentru că, așa cum am spus și în seara finalei de la Vocea – Sunt muzică și muzica este eu!.”