În urmă cu aproape două luni, familia Cristinei Bălan s-a mărit. Artista a devenit mămică pentru a treia oară, de data aceasta de fetiță. Experiența a fost, însă, una total diferită față de prima naștere, atunci când i-a adus pe lume pe gemenii ei.

Invitată în cadrul emisiunii „Teo Show”, Cristina Bălan a dezvăluit că a refuzat să meargă la spital și a apelat la un specialist.

Cristina Bălan a născut acasă, ajutată de o „doula”

Experiența traumatizantă prin care a trecut atunci când și-a adus gemenii pe lume a făcut-o pe Cristina Bălan să se gândească serios la modul în care vrea să decurgă nașterea fetiței sale. Astfel, artista a refuzat să meargă la spital și a optat pentru ajutorul oferit de „doula”, un specialist cu pregătire medicală privind suportul emoțional, fizic și informativ.

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur.

În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă care a fost brutal.

Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic.

Am fost monitorizată cât a fost necesar (n.r- la medic), tocmai pentru că mi-am dorit să fiu sigură că este întors copilul în poziția care trebuie.”, a povestit Cristina Bălan.

copiii-cantareteiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Vedeta susține că totul a decurs foarte bine și nu a regretat nicio secundă alegerea făcută.

Cristina Bălan a născut în cadă, fără niciun fel de complicații: „L-am culcat pe el, m-am culcat și eu, dar aveam contracții deja la 6 minute. Eram foarte informată, nu avea cum să iasă copilul în timp ce dormeam. N-am mai apucat să umplem bazinul și am născut în cadă.

Cada era dezinfectată, să ne înțelegem. A fost exact cum mi-am propus, cum am vizualizat.

În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă. Eu eram în lumea mea, deci nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, decât că era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, dar nu aș putea să spun ce a făcut exact, știu doar că mă bucuram de acel moment, chiar dacă era cu dureri.”, a mărturisit Cristina Bălan.

Vezi și Cristina Bălan a făcut avort, în trecut. Artista, convinsă că sindromul Down al gemenilor ei este o consecință a faptei sale: ”Destinul este destin!”

Citește și:

Actriţa Valeria Ogăşanu a murit la vârsta de 76 de ani. Soția lui Virgil Ogășanu s-a luptat doi ani cu un cancer galopant

Mihai Șora va fi înmormântat marți. Mesajul emoționant al soției