CRBL, aproape de titlul „cel mai mare colecționar din lume de kendama”

CRBL a adunat atât de multe jucării kendama, încât speră ca cei de la Cartea Recordurilor să-l recunoască drept cel mai mare colecționar din lume.

Artistul își ocupă timpul cu kendama, organizează concursuri, le jurizează, îi învață pe cei mai puțin experimentați despre tainele jocului.

Colecția de jucării kendama de mii de euro

Pasiunea sa pentru jucăria japoneză care a înnebunit o lume întreagă la făcut și pe CRBL să dea mulți bani pentru jucăriile din lemn.

Are o colecție fabuloasă, care, pe lângă modelele clasice de 50-100 de euro, include o kendama de 1.000 de euro, un prototip pe care l-a primit de la un prieten.

“Sunt diferențe legate de greutate, lemn, vopsea, ulei. U­nele sunt bune pentru a­numite scheme, altele pentru un alt gen de scheme”, a explicat CRBL într-un interviu acordat Libertatea.

Prima jucărie de kendama a cumpărat-o în urmă cu 8 ani

Prima kendama a cumpărat-o de la Oase, un prieten de-al său, în urmă cu opt ani. De atunci a luat startul și pasiunea sa.

„Am 348 de kendame și le strâng în continuare. Este nebunia mea. Îmi plac foarte mult și, de ce nu?, poate o să reușesc să dețin cu ele și un record mondial!”, mai spune CRBL.

Cea mai scumpă kendama l-a costat 200 de euro, însă acum este mult mai valoroasă, căci odată cu trecerea timpului le crește și prețul.

Club, tabără, turneu de kendama

CRBL face în prezent workshop-uri prin toată țara, a lansat imnul kendama și va face un videoclip cu toți jucătorii.

Va lansa și o aplicație care să ajute începătorii de kendama, să învețe tactici noi, să evolueze.

De asemenea, artistul pregătește și Tabăra Kendama ce va avea loc în iulie 2017, la Fundata, Cheile Grădiștei.

Tot anul acesta, CRBL va organiza și turneul King Kendama în cadrul căruia va fi desemnat cel mai bun jucător de kendama din România.

Interviul integral cu CRBL poate fi citit pe Libertatea.ro

Sursa foto