Cosmin, recent ai devenit tată pentru a doua oară. Ce transformări au intervenit în viața ta?
De când am devenit tată pentru a doua oară, petrec mai mult timp cu fiul meu, Tudor (5 ani), pentru ca Irina, soția mea, să stea mai mult cu Ana Ilinca, mezina familiei. Bebelușul nostru s-a născut în luna decembrie a anului trecut și pot să spun este că sunt un tătic fericit, dar și cu mai multe responsabilități. (râde) Suntem bine, fericiți și ne-am bucurat nespus la venirea pe lume a Anei Ilinca.

Pe 25 ianuarie a avut loc premiera spectacolului “Un alt fel de cabaret”, în care joci alături de doi dintre colegii tăi din show-ul ”Te cunosc de undeva”, Aurelian Temișan și Ozana Barabancea. Această emisiune a format și o nouă mare familie?
Da, absolut. Suntem o familie încă de la primul sezon al show-ului “Te cunosc de undeva!”. Și, dacă facem lucruri bune la televizor, cu siguranță le facem la fel de bine și pe scena de spectacol.

Ți se pare important ca în proiectele pe care le accepți să lucrezi cu oameni care îți sunt și prieteni?
E importantă armonia între participanții unui proiect. Uneori însă prietenia poate fi cu dus-întors, în sensul că discuțiile care apar pot fi mai aprinse. Dar, dacă ești cu capul pe umeri, nu încurci “borcanele”, în sensul că micile neînțelegeri de la teatru ori de la “Te cunosc de undeva!” – pentru că și aici ne mai certăm, dar aplicat și constructiv – rămân acolo, nu ne afectează prietenia. Din fericire, m-a ajutat Dumnezeu să lucrez cu oameni cerebrali.

În “Un alt fel de cabaret” joci rolul unui investitor. În viața reală, în ce ți-ar plăcea să poți investi?
În acest spectacol sunt un nenorocit, care vrea să-i dea afară pe toți. (râde) Luând însă în considerare viața mea din afara scenei, mi-ar plăcea să investesc într-o afacere cu mașini, pentru că îmi place să vând mașini. Sau să fac o emisiune de turism și să călătoresc prin toată lumea.

Sunt programate și alte reprezentații ale acestui spectacol, sau altele în care vei juca, în București și în țară?
Da, pe 26 februarie vom juca din nou la Palatul Copiilor, iar apoi vor urma reprezentații la Brașov, la Galați, Iași, Cluj și în alte orașe. Iar în luna martie, voi mai avea o premieră, o comedie în regia lui Puiu Șerban (n.a.: regizorul piesei “Boeing, Boeing”). Nu spun mai multe, păstrez surpriza.

Fiecare profesie are avantajele ei. Care consideri că sunt ale profesiei de actor?
Avantaje financiare nu există în zona aceasta a teatrului, a filmului. Poate doar sufletești. Eu mă bucur foarte mult la aplauze. Cred că cea mai mare recunoaștere și mulțumire, pentru un actor, este atunci când publicul îl aplaudă din toată inima. Și spun asta pentru că simțim atunci când aplauzele sunt de complezență.

Bebutează noul sezon “Te cunosc de undeva!”. Succesul acestui show, pe carre îl și prezeinți alături de Alina Pușcaș, la Antena 1, este ca și asigurat?
Da, și se datorează domnului Cosmin Seleși! Glumesc! (râde) Succesul se datorează întregii echipe, o mână de oameni care reușește de opt sezoane să facă o treabă foarte bună, pe care publicul a confirmat-o de fiecare dată. Și asta ne dorim să se întâmple și în cel de-al nouălea sezon. Va fi plin de noutăți și de surprize și abia așteptăm să intrăm din nou, sâmbătă de sâmbătă, în casele oamenilor. Și să-i facem ca, măcar pentru câteva ore, să uite de ratele de la bancă, de caloriferele care nu se mai încălzesc, deși e frig afară, de restul problemelor de toate zilele.

Cu unii concurenți ai sezonului cu numărul nouă (Nicoleta Nucă, Anca Țurcașiu, Feli Donose, Paula Chirilă, Theo Rose, Liviu Teodorescu, George, Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Rareș Dragomir) ești și prieten?
Cu Andrei Ștefănescu sunt chiar coleg la Naționala De Fotbal a Artiștilor, în care am fost cooptat astă-toamnă. Sunt și eu în echipă, dar sunt în plus, pentru că joc ca vârf de atac pe banca de rezervă. Revenind, pe unii îi cunosc bine și suntem prieteni, pe alții îi știu doar de la televizor și de la radio.

Te aștepți ca unii participanți, care vin pentru prima oară în show, să îi întreacă pe veteranii emisiunii?
Da, și mi-aș dori să se întâmple asta! Ar fi un câștig extraordinar pentru show.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Este vreun rol care te-a pus vreodată într-o situație stânjenitoare?
Niciodată. Și nu cred că un rol îl poate pune pe un actor într-o situație stânjenitoare. Pe un neprofesionist, cu siguranță.

Nu pot trăi fără…

Familie – ”Fără sufletele mele dragi, Irina, jumătatea mea, fiul nostru, Tudor, și fetița noastră, Ana Ilinca, viața mea în mod evident n-ar fi completă. N-aș putea să mă imaginez fără ei.”

 

Credit foto: Antena 1