Anunțul morții Corneliei Catanga a fost făcut de Mara Bănică, pe contul de Facebook:

”Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”

Mara Bănică

Jurnalista a povestit pentru Antena 3, că a fost sunată de Aurel Pădureanu, soțul Corneliei Catanga, imediat după ce cântăreața a murit.

„M-a sunat plângând că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că  nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat. Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa… E cumplit ce s-a întâmplat“, a spus Mara.

Citește și: Drama neștiută a Corneliei Catanga. Nimeni nu merită așa ceva: ”M-au aruncat sub pat”

Aurel Pădureanu e distrus de durere din cauza morții soției sale, Cornelia Catanga, și le-a spus reporterilor SpyNews că el își dorește să moară.

”Este ora 5:30. Astăzi, 26 martie 2021, a încetat să mai bată inima marii artiste CORNELIA CATANGA!! Echipa de doctori de la spitalul Universitar București au făcut tot ce au putut să o salveze! Familia este îndurerată!!! Dumnezeu să îi odihnească sufletul atât de bun!! Sincere condoleanțe!!”

Nicolae Păun, liderul Partidei Romilor Pro Europa

Cine a fost Cornelia Catanga

Cornelia Catanga s-a nascut in anul 1958, in satul Zeletin, judetul Buzau si este nepoata violonistei Maricica Catanga.

In 1964, Cornelia începe sa cânte la acordeon, iar in 1966 cânta pentru prima data pe scena, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).

Din 1967, începe să cânte la nunti, botezuri si petreceri.

Catanga face primul pas spre celebritate in anul 1969, după ce participa la o preselecție la Casa de Creație din Buzau, unde e descoperita de Doina Badea.

In 1979, Catanga canta pentru scurt timp alaturi de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta alaturi de Stela Popescu si Alexandru Arsinel. Din 1986 incep turneele in strainatate.

Dupa 1995 inregistreaza colaborari cu Sfinx Experience, Nicu Constantin si Loredana Groza, dar continuand colaborarile si cu Nicolae Nitescu, Florica Rosioru etc.

A stiut, alaturi de muzica lautareasca, sa cante si muzica populara, dar si muzica usoara. Aceasta atitudine libera i-a servit la intrarea mult mai devreme pe toate scenele muzicale romanesti: perioadele impreuna cu Doina Badea si Gigi Marga, dar si respectul unor oameni ca Nicusor Turcitu sau Vasile Pandelescu. (sursa: last.fm)

Citește și:

Cornelia Catanga s-a îngrășat 28 de kilograme în pandemie, de supărare!

Baby”, actrița din „Dirty Dancing” împlinește 61 de ani. Cum arată acum Jennifer Grey?