În ciuda succesului de care se bucură de ani buni, Cornel Palade nu a avut deloc o viață ușoară. După ani în care s-a chinuit pentru a se susține, actorul se declară acum un om împlinit și spune că nu are nevoie de nimic.

Uitându-se în urmă, acesta a dezvăluit însă ce reprezintă pentru el adevăratele necazuri.

Cu o carieră impresionantă, de peste trei decenii, Cornel Palade este apreciat și iubit atât pentru talentul său actoricesc, cât și pentru abilitatea sa de a aduce bucurie în inimile publicului prin intermediul televiziunii.

Cornel Palade este un nume mare în industria divertismentului din România. Apreciat si iubit pentru contribuția sa de peste trei decenii la teatru, televiziune și alte forme de divertisment, Cornel Palade și-a început cariera ca actor la Teatrul Muzical din Galați, unde și-a pus în valoare talentul incontestabil în interpretarea diferitelor roluri. De-a lungul anilor, a reușit să cucerească publicul cu prezența sa charismatică și cu abilitatea de a aduce personaje la viață într-un mod unic.

În Capitală, a evoluat în cadrul prestigiosului Teatru de Revistă „Constantin Tănase”, unde a demonstrat că este un actor versatil, cu o inepuizabila energie si o mare dragoste față de semeni.x

Necazul s-a născut odată cu mine”

Când v-a fost cel mai greu să faceți haz de necaz?”, a fost una dintre întrebările pe care Denise Rifai i le-a adresat marelui actor.

„Nu mi-a fost greu niciodată să fac haz de necaz pentru că necazul s-a născut odată cu mine și necazul a făcut parte din viața mea, și așa am crezut că trebuie să fie viața. Așa, cu necazuri. Bucuriile veneau rar, dar eu mă bucuram și de necazuri pentru că necazurile îmi abăteau atenția, adică încercam să le gonesc și mă uitam în altă parte, și așa am descoperit lumea.

Am învățat să privesc la un pom care înflorește, să ascult cum crește un fir de iarbă, să prind cărăbuși și să fac moriști din ei, să miros florile, să miros cărțile. Pentru fiecare carte din librărie luam bătaie, dar nu mă lăsam. Le luam, strângeam brațul cu cărți și fugeam de acasă, ca să am timp să-mi citesc cărțile mele”, a povestit Cornel Palade.

Când n-ai ce să mănânci, când n-ai cu ce să te îmbraci, astea nu sunt necazuri, sunt aiureli”

În cadrul emisiunii, Cornel Palade, în vârstă de 70 de ani, a dat și o definiție proprie a necazului. „Necaz e atunci când îți pleacă cineva drag de lângă tine, când îți pleacă mama, când îți pleacă tatăl, când îți pleacă sora, când îți pleacă un prieten, dar așa, când n-ai ce să mănânci, când n-ai cu ce să te îmbraci, astea nu sunt necazuri, sunt aiureli. Viața e frumoasă așa, cu necazuri și cu de toate”, a spus Cornel Palade

Romică Țociu este jumătatea cealaltă de care aveam nevoie”

Cornel Palade a făcut istorie și pe micile ecrane ale televiziunii românești. Numele său și al partenerului său de scenă, Romică Țociu, sunt strâns legate de apariții de succes pe micile ecrane și nu numai. Cu umorul lor inconfundabil și interacțiunile pline de viață cu concurenții și publicul, cei doi au reușit să creeze momente memorabile în televiziunea românească.

Întrebat “Cine ar fi fost Cornel Palade fără Romică Tociu?”, marele actor s-a emoționat și a vorbit despre prietenia cu colegul său și despre cum i s-a schimbat viața in urma acestei colaborări.

„Romică a dat un răspuns atât de frumos și cred că răspunsul meu nu se poate ridica la nivelul răspunsului lui. Nu știu cine aș fi fost. Aș fi fost eu fără Romică Țociu. Aș fi fost eu fără urmele lui Romică Țociu lăsate în viața mea, în lumea mea, în înțelegerea mea.

Romică Țociu este jumătatea cealaltă de care aveam nevoie. A venit să echilibreze. M-a îndreptat spre un tren ascendent de înțelegere a lumii.

Pentru mine Romică Țociu este crucea mea pe care o port cu drag și bucurie și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat-o, pentru că alături de el am înțeles mult mai multe lucruri din viața care ne înconjoară. Și poate întâlnirea cu el m-a apropiat mai mult de Dumnezeu decât aș fi crezut că pot s-o fac eu singur”, a mai spus Cornel Palade.

Împătimit al ”păcănelelor”. Cum a reușit să se lase

Deși greu de crezut, Cornel Palade a dezvăluit ce patimă a avut în viața lui: păcănelele.

„Câți bani ați pierdut la păcănele?”, a fost întrebat el de Denise Rifai. „Nu știu, n-am socotit niciodată, la mine contează banii care sunt în buzunar. Nu socotesc niciodată banii pe care-i primesc și nici pe cei care au plecat de la mine. S-au dus, mizez pe ce am în buzunar, restul nu mă interesează.

Am fost un mare consumator de păcănele și într-o zi m-a luminat Dumnezeu”, a declarat Cornel Palade.

Cornel Palade a rememorat momentul în care a reușit să renunțe la jocurile de noroc din cazinou, susținând că Dumnezeu a fost cel care i-a luminat mintea în această privință. Cu lacrimi în ochi, actorul a povestit ce a făcut în ultima seară în care a băgat bani la aparate și a pierdut totul.

„Ieșeam într-o seară de la păcănele, pierdusem toți banii.Eram supărat, n-aveam foarte mulți, nu aveam bingo pe vremea aia, abia venisem în București. Am început să mă cert și am zis: Bă, tu ești sănătos la cap? Nici nu ai bani și puținul pe care îl ai îl iei și îl împrăștii aiurea.

Chiar eram supărat, m-am așezat pe o piatră și stăteam și vorbeam cu mine. Vorbeam cu Dumnezeu și am zis: Doamne, dă-mi un drum pe unde s-o iau, pe unde să mă duc, ajută-mă, limpezește-mă.

Și nu știu cât am vorbit cu Dumnezeu pe piatra aia, cred că am și plâns. S-a întâmplat un lucru extraordinar, cât stăteam și vorbeam cu Dumnezeu am văzut că vine spre mine un râu de lumină, curgea lumina spre mine. Ieșiseră oamenii de la Înviere cu lumină de la Dumnezeu și o aduceau spre mine. În momentul ăla, viața mea s-a schimbat total”, a povestit Cornel Palade.

Vezi și Romică Țociu recunoaște că și-a înșelat soția de mai multe ori, iar ea știe asta: ”De câte ori stricam zidul, venea și… ”

Citește și:

Fiul lui Dani Oțil a împlinit doi ani și a avut o petrecere ca în basme. Imagini cu toată familia

Iubitul Andreei Marin, schimbări în carieră. Adrian Brâncoveanu a fost numit într-o funcție importantă