Cornel Ilie și soția lui, Eliza, au dorit să transforme botezul fetiței lor într-o sărbătoare a primăverii, a cântecului și a poeziei, astfel încât au purtat tricouri pictate manual cu versurile din ”Seara pe deal”, care a fost transformată în ”Zara pe deal”.

“Am botezat-o pe Zara, fetița noastră. Între prieteni, frați și nași, ziua de ieri s-a numit ‘Vine, vine PrimăZARA’. Sau, ca nume de cod, BoteZara. Pentru aproape o oră, Eliza și cu mine am trăit cu lacrimi zidite în ochi, poate cel mai frumos moment din viața noastră. Fetița noastră, cea curioasă, cumințică, vorbăreață, plină de energie, care zâmbește în fiecare dimineață când se trezește și care râde când îi cânți, este creștină acum.”, scrie Cornel Ilie pe blogul său.

Micuța Zara s-a bucurat de eveniment, nu a plâns deloc, a zâmbit continuu și a fost o ”gazdă” perfectă: veselă, dornică să se joace cu toți invitații și foarte cochetă, pentru că a schimbat mai multe rochițe în timpul petrecerii.

Credit foto: arhiva personală

Cornel Ilie cu Eliza, soția lui, și fetița lor, Zara.

Cornel Ilie încurajează lectura în rândul copiilor

Și ca un tată care își dorește să fie pregătit pentru toate etapele din viața fetiței sale, Cornel Ilie se antrenează pentru grădiniță. Liderul trupei Vunk a raspuns invitatiei editurii Curtea Veche de a fi parte a campaniei de încurajare a lecturii în rândul celor mici și a citit o poveste în limba engleză în fața a 30 de copii cu vârste între 3 și 6 ani.
”Just the Job for Dad” este povestea pe care a ales-o Cornel Ilie pentru evenimentul din cadrul Book Week. Toate fondurile strânse în cadrul acestei campanii vor fi donate pentru achiziționarea de cărți și înființarea de cluburi de lectură într-unul dintre satele românești.

 

Credit foto: arhiva personală