Recent v-ați sărbătorit ziua de naștere (n.r.: 26 octombrie). La mulți ani, sănătate și energie bună vă dorim și noi!

Mulțumesc frumos pentru urările primite și vi le întorc cu drag!

Dublul CD pe care l-ați lansat este cadoul dv. de suflet?

Într-adevăr, am lansat de curând un nou album denumit „Hai, hai lângă mine stai„ după numele unuia dintre cântece. Și da, este vorba despre un dublu album de autor, muzica și orchestrația Nicolae Caragia, textele Corina Chiriac și doi colaboratori, Daniela Doroftei și Marian Stere.

Albumul conține 20 de melodii, destinate în principal femeilor, dar oricine dorește să asculte muzică de calitate excelentă, de la teme romantice pâna la piese numai bune de învârtit o horă românească adevărată va găsi cel puțin un cântec pe gustul său.

Sunt creații originale?

Da, acest album reunește creații originale adunate în aproape cinci ani de colaborare între mine și Nicușor Caragia. Am prezentat o parte dintre cântece fie în emisiunea mea ”Opriți timpul”, de la National TV, fie la alte emisiuni și se bucură deja de succes. Cum ar fi „Aseară unde-ai fost„ sau „Să trăiești Vecine„ care nu lipsesc din repertoriul meu la evenimentele unde sunt invitată. Dar, totuși, majoritatea cântecelor sunt noi.

Și pentru că m-ați întrebat de cadoul de suflet, da, acesta este cadoul pe care îl primesc de la Maica Domnului, căci în loc să mă operez pe coarda vocală, a cum ar fi trebuit, eu am putut să cânt pentru a oferi mai departe acest dar iubitorilor de muzică ușoară românească. Și poate fi un cadou potrivit și cu ocazia sărbătorilor care vor urma, deoarece include și un cântec despre Crăciun.

Care sunt cele mai frumoase lucruri care vi s-au întâmplat în acest an?

Multă lume m-a auzit vorbind despre credința mea în Bunul Dumnezeu. Este momentul să-I mulțumesc din nou pentru că, iată, m-a ajutat ca în afara emisiunilor duminicale de la National TV, să vin cu un dublu cd în întâmpinarea tuturor și nu doat atât. La târgul de carte de la Romexpo, sâmbătă, în data de 21 noiembrie, de la ora 15, voi lansa într-o nouă ediție, cartea mea de nuvele și povestiri „Căutând Iubirea„. Începând din 19 noiembrie, voi fi la standul editurii Orizont, în fiecare zi, și voi avea cartea și cd-ul pregatite pentru toți cei care vor dori să le aibă împreună cu un autograf și o poză cu mine. (zâmbește)

Credit foto: Ioana Chiriță

Corina Chiriac / foto: Ioana Chiriță

Simțiți des iubirea oamenilor?

Din fericire da, și acesta este motivul dăruirii mele artistice pentru toată lumea.

Ce vă ajută să vă păstrați echilibrul și energia atât pentru a realiza emisiunea ”Opriți timpul”, cât și pentru restul proiectelor în care sunteți implicată?

Mă ajută motivația că fac ceva util și plăcut pentru un număr foarte mare de persoane.

În viață totul se compensează. La ce a trebuit să renunțați pentru a dobândi succesul în cariera artistică?

La foarte multe. Dar nu ne ajunge spațiul acestui interviu să le numim și nu este nevoie să ne întristăm. Vă ofer, în această toamnă, cam 90 de minute de muzică frumoasă și 220 de pagini scrise cu toata dragostea.

Aţi simţit vreodată că nu mai găsiţi o cale de ieşire?

Desigur, dar un Scorpion adevărat (n.r.: zodia Corinei Chiriac) are de obicei suficientă tenacitate și categoric un as în mânecă pentru a ieși din situații dificile.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Pe ”Strada Speranței” (n.r.: celebra piesă care îi aparține artistei) domnește acum fericirea?

Să nu exagerăm! (zâmbește) Dar nici să nu ne plângem! Să prețuim ce avem, că ce nu se poate, ce nu ne iese, înseamnă că ori nu e momentul, ori nu este nevoie.

 

Cât de mult v-a ajutat încrederea în Divinitate de-a lungul timpului?

În totalitate. Însăși faptul că trăiesc, că pot activa, că am o emisiune de succes, că sunt sănătoasă, că am găsit colaboratori de superbă calitate, sunt în total o serie de minuni în fața cărora eu plec adânc și cu maximă umilință și recunoștință capul.

Multe doamne vă apreciază pentru felul în care v-aţi păstrat frumuseţea şi feminitatea. Cât a contat autoeducarea?

Atât de mult cât a fost necesar. De exemplu, în ultimii ani, închid telefonul la ora 10 seara ca să pot adormi înainte de miezul nopții. Și, dacă se poate, picotesc și după-amiază 20 de minute. Iar după un maraton de cântări programate și susținute târziu în noapte, îmi iau măcar o zi întreagă să mă odihnesc.

Ce vă face plăcere în zilele de toamnă târzie?

nd trăia adoratul meu labrador negru, Jeky, mă plimbam cu el seara, peste frunzele galbene și ude. Asta îmi lipsește cel mai mult, dar nu aș mai avea astăzi timpul necesar.

V-ar plăcea să scrieţi și o continuare a cărții „Buscando l’amor/ Căutând iubirea”, despre viaţa dv.?

Sigur, dar amân acest proiect din lipsă de timp și de liniște. tem că aș avea nevoie de câteva luni în care să nu fac nimic altceva, ori deocamdată se pare că am alte îndatoriri.

Care este gândul de care nu vă despărţiți niciodată?

Acela că de câte ori fac o greșeală, s-o corectez repede, să nu prindă rădăcini, să nu pierd un prieten și mai ales să nu-L supăr prea tare pe Dumnezeu. Am învățat asta de la neasemuitul meu duhovnic, Sfinția sa Arhimandritul Arsenie Papacioc.

 

Nu pot trăi fără…

Elementele esențiale din viața mea – ”Nu aș putea trăi fără credință, fără momentul meu dintr-o zi când am nevoie să fiu doar cu mine însămi și fără câteva persoane dragi, care nu m-au dezamăgit niciodată, încă…”

 

Credit foto: Ioana Chiriță