Acum în vârstă de 71 de ani, actorul trăiește visul american, ducând viața la care cei mai mulți doar visează. Dar nu întâmplător duce această viață. A avut curajul și determinarea de a-și urma visurile. Iar faptul că a avut o copilărie nefericită nu a făcut decât să-l impulsioneze.

Actorul a povestit că în prima parte a vieții nu a făcut decât să-i demonstreze tatălui său că nu avea dreptate, că avea să devină cineva. Mai voia și să scape din mediul violent în care trăia. Tatăl său credea în ”educația” făcută cu ajutorul curelei, așa că apela foarte des la ea.

Membru al Partidului Nazist

Tatăl său, Gustav, era asemeni multora din acea perioadă. Născut în 1907, acesta a devenit polițist. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a făcut parte din Partidul Nazist, luptând chiar pe fronturile din mai multe țări. Ulterior, după ce Germania s-a predat, a revenit în țară, reluându-și și profesia de polițist. S-a căsătorit cu Aurelia ”Reli” Jadrny și a devenit tatăl a doi băieți, Meinhard și Arnold. Din păcate, însă, pe amândoi i-a abuzat, așa după cum povestea chiar actorul, cu ani în urmă.

”Îmi smulgea părul din cap. Mă lovea cu curele”

”Îmi smulgea părul din cap. Mă lovea cu curele. La fel se întâmpla și cu ceilalți copii (în acea perioada – n. red.)”, poevstea actorul, afirmând că așa era mentalitatea în acea perioadă și în acea parte a lumii.

Nu doar că Arnold nu a devenit un copil ascultător, dar s-a întâmplat exact opusul. Arnold s-a transformat într-un rebel.

”Nu voiau să creeze o persoană individualistă. Trebuia doar să te comformezi. Eu eram unul dintre cei care nu se conformau și peste a cărui dorință nu se putea trece”, povestește actorul.

Nu s-a dus la înmormântarea tatălui

În ciuda abuzurilor, Arnold susține că nu și-a urât tatăl. Totuși, când acesta a murit, nu a venit la înmormântarea sa.

Suține că determinarea sa de a reuși a plecat de la felul în care a crescut, de la atmosfera din casă, și de la faptul că în Austria nu avea nimic din ceea ce își dorea.

”De la fiecare dată când m-a lovit. De la fiecare dată când spunea că antrenamentul cu greutăți era o prostie și că mai bine ar trebui să fac ceva util, cum ar fi să crăp niște lemne.

De la fiecare dată când mă dezaproba sau mă făcea de râs – asta a turnat gaz pe foc în cazul meu, m-a motivat”, a explicat actorul în biografia sa.

Rețeta succesului

Arnold are și o rețetă proprie a succesului: ”Slăbiciunile tale trebuie să se transforme în calitățile tale. Când treci prin greutăți și decizi să nu te predai, asta înseamnă putere.

Când faci ca un impas să treacă, asta înseamnă putere. Dar trebuie să ai ego, acel tip de ego care te face să te gândești la tine în termeni de superlativ.

Trebuie să vrei să fii cel mai bun. Toți suntem avizi după complimente. Așa că facem lucruri care să aducă un feedback pozitiv”.

Foto: Hepta

Vezi și Fiul cel mare al lui Arnold Schwarzenegger îi seamănă din ce în ce mai mult. Cum arată la 25 de ani

Citește și: