În videoclipul publicat de familia regală britanică, prinţul George (7 ani), prinţesa Charlotte (5 ani) şi prinţul Louis (2 ani) vorbesc despre animalele lor preferate.

“Ce animal crezi că va dispărea?”, l-a întrebat prinţul George pe naturalist.

Acesta i-a rspuns: “Să sperăm că nu va fi cazul niciunuia. Pentru că există multe lucruri pe care le putem face atunci când animalele sunt pe cale de dispariţie. Putem să le protejăm. Acum 40 de ani, eram cu nişte gorile de munte în centrul Africii. Gorilele de munte sunt foarte rare. Rămăseseră doar 250.

Şi am arătat poze cu ele la televizor în toată lumea şi lumea s-a gândit ce îngrozitor ar fi ca ele să dipară. Aşa că au strâns mulţi bani, mulţi au venit să ajute, şi acum sunt 1.000 de animale. Aşa că, poţi salva un animal dacă vrei. Oamenii din toată lumea fac asta, pentru că animalele sunt preţioase”.

Prinţesa Charlotte a mărturisit că-i plac păianjenii şi l-a întrebat pe Attenborough dacă şi el îi îndrăgeşte.

“Iubesc păianjenii, îmi pare bine că îţi plac. Cred că sunt minunaţi. De ce sunt oamenii atât de înspăimântaţi de ei? Cred că din cauză că au opt picioare, mai multe decât noi, şi dacă ai opt picioare te poţi mişca în orice direcţie, aşa că nu poţi şti în ce direcţie o să o ia acel păianjen.

Oamenilor nu le plac pentru că au şi picioare păroase, dar păianjenii sunt atât de inteligenţi. L-ai urmărit vreodată pe unul care îşi construieşte pânza? Este extraordinar. Cum îşi face pânza circulară, prinsă de copaci. Cum fac asta? Încearcă să urmăreşti. Este minunat”.

Cel mai mic dintre fraţi, prinţul Louis a fost curios să afle de la David Attenborough care este animalul lui preferat.

“Cred că cel mai mult îmi plac maimuţele. Sunt distractive. Pot sări peste tot, nu muşcă, cel puţin unele, dar dacă eşti atent nu te muşcă. Şi sunt caraghioase. Din păcate nu poţi avea maimuţe acasă, pentru că nu e locul unde trăiesc, trăiesc în pădure. Dar ce poţi avea acasă? O pisică sau un căţel? Dificilă alegere. Cred că aleg un căţel”, a fost răspunsul lui David Attenborough.

Vezi și Prinţul George a împlinit 7 ani! Ducesa de Cambridge a publicat două portrete la aniversare. Cu cine seamănă prințul?

Citește și:

Virgil Ianțu are coronavirus. Anunțul făcut de prezentatorul TV: „Să vă protejați cât puteţi…”

Alina Ceușan, Andra Gogan, Bianca Adam, Cristi Munteanu, Cristina Ich, Emil Rengle, Mimi și Vlad Munteanu, nominalizați la E! People’s Choice Awards (P)