A vrut să le arate copiilor (Carla, Vladimir şi Tudor) ce înseamnă viața la țară, așa că i-a dus la câmp, au cutreierat ulițele, au dus vacile la păscut, au strâns fânul, s-au pozat în el.

„Dimineaţă au dus caprele la păscut, la amiază au strâns fanu’! Mai aveau oleacă şi adormeau în căruţă!”, scrie la un moment dat artista pe Instagram.

„Aici era punctul de plecare a derdeluşului din iernile copilăriei mele. Biserica din Dealul Prigorenilor era, pentru noi, doar o culme mai înaltă, pe care păşteau oile şi gâştele satului, ca şi azi, de altfel..

Nu ştiam noi atunci, cum nu mai ştie nimeni nici azi, că biserica a fost ridicată de Vornicul Ion Neculce, care avea aici o mare moşie! Că în curtea bisericii, la apus, e înmormantat chiar el, marele Cronicar, iar în partea de răsărit e mormântul tatălui lui Ion Creangă, Ştefan Apetrii Ciubotaru din Humuleşti!

Azi mi-am dus copiii acolo, cum fac de fiecare dată când ajung acasă.. De fapt, cred că suntem singurii vizitatori din an…

Peste deal e Castelul de la Ruginoasa, al domnitorului Al. I. Cuza, apoi Paşcani-ul lui Sadoveanu, la stânga e casa memorială Vasile Alecsandri de la Mirceşti, în zare se vede Podgoria Cotnari a lui Ştefan cel Mare şi alături e Cucuteni, cu celebra ceramică veche de peste 5.000 de ani. La dreapta e Iaşi, Capitala Istorică a ţării… Şi în mijlocul tuturor acestor locuri m-am născut eu. Ha!!”, povesteşte atât de frumos Mirela Vaida despre locurile natale.

Mirela Vaida, in vacanta la parintiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Au stat la ”bunici”, în Târgu Frumos, dar au ajuns și până la Piatra Neamț sau Iași, cel din urmă fiind orașul unde Mirela Vaida a făcut liceul.

Una dintre surprizele vacanței a fost să regăsească un vechi casetofon, pe care Mirela Vaida îl folosea în adolescență. Funcționează și acum, dar ”prinde” doar un post de radio.

Vezi și Mirela Vaida și-a botezat cel de-al treilea copil. A avut o petrecere cu multe peripeții. Primele imagini de la eveniment

Citește și: