Consilieri de la Palat au sugerat că George, al doilea în linia de succesiune la tron, ar trebui să participe luni la funeralii, pentru că prezența sa ar transmite națiunii un mesaj puternic. „Britanicii sunt nerăbdători ca prințul George să fie prezent la înmormântare într-o anumită calitate, fie și numai pentru a reasigura națiunea cu privire la ordinea de succesiune”, a declarat o sursă de la Palat, pentru jurnaliștii de la Daily Mail. O altă sursă de la palat a adăugat: „Prezența lui George la funeralii este în discuție. Nu s-a luat încă nicio decizie”.

Nici ceilalți copii ai lui William și Kate, Charlotte (7 ani), și Louis (4 ani), nu au fost văzuți la evenimentele publice organizate cu ocazia funeraliilor reginei. Ceilalți strănepoți ai suveranei, Mia, în vârstă de 8 ani, și Lena Tindall, în vârstă de 4 ani, au fost alături de părinții lor, Zara și Mike Tindall, vineri, la Westminster Hall. Fotografii: Profimedia / Hepta.

Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis Start at Lambrook SchoolSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

William, bântuit și acum de imagini de la înmormântarea mamei sale, Prințesa Diana

William, Prințul de Wales, are motive întemeiate să se gândească de două ori înainte de a asculta de sugestiile consilierilor de la Palat, de a implica un copil de 9 ani în înmormântarea suveranei. Săptămâna trecută, William, a povestit, vizibil coplești, că mersul în spatele sicriului bunicii sale i-a evocat amintiri dureroase cu înmormântarea mamei sale, Prințesa Diana. William și Harry, pe atunci în vârstă de 15 și 12 ani, și-au văzut durerea expusă în fața publicului atunci când au urmat sicriul Dianei. Imaginea cu cei doi băieți, rămași fără mamă la o vârstă fragedă, a rămas în istorie și are un puternic impact emoțioanl.

Ulterior, William a declarat că a fost „unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut vreodată”, în timp ce Harry a spus: „Nu cred că niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă acest lucru, în nicio circumstanță”. Tocmai de aceea, William are toate motivele să își protejeze cei trei copii și să nu îi expună la funeraliile de mâine, mai ales că ceremonia se preconizează a deveni cea mai vizionată transmisiune TV a tuturor timpurilor.

Nepoţii reginei Elizabeth a II-a, la catafalcul monarhului

Cei opt nepoţi – prinţul William, prinţul Harry, Peter Phillips, Zara Tindall, prinţesele Eugenie şi Beatrice, Lady Louise Mountbatten-Windsor şi vicontele Severn au înconjurat catafalcul şi au stat de gardă timp de câteva minute. Prinţul William şi prinţul Harry au purtat uniforme militare, iar ceilalaţi nepoţi erau îmbrăcaţi complet în negru. Cel mai mare nepot al reginei, Peter Phillips, are 44 de ani. Cel mai mic nepot este vicontele Severn, care are 14 ani, scrie News.ro.

Citește și: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat. Cei 8 nepoți ai suveranei s-au strâns la căpătâiul ei

Citește și: Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a. Cine sunt aceștia și care este linia de succesiune