Constantin Zamfirescu anunța, în urmă cu ceva timp, pe pagina de Facebook, că a fost diagnosticat cu cancer. Vestea venea ca un șoc. Actorul făcea apel la fanii săi să doneze sânge, înainte de operație.

A urmat operația la rinichi și totul a decurs bine. Cuvinte puține care nu pot reda o experiență cumplită, traumatică, o perioadă de zbucium și griji, de întrebări fătă răspunsuri, de lipsa a unei certitudini.

Despre toate acestea a vorbit actorul în emisiunea ”Showbiz Report”, de la Antena Stars. ”Este o situație care m-a marcat. Este vorba despre un cancer. Am avut un cancer la rinichiul drept, care s-a manifestat pe tăcute. Este cel mai parșiv tip de cancer pe care îl poate avea un om.

Am aflat mai târziu chestia asta. Lucrează pe tăcute și te poate aduce în stadiul final, fără să simți nimic. Simptomele nu sunt evidente, pot fi mici dureri locale, foarte rar, care te țin câteva minute și pe care le dai pe colici renale, ca un fel de cârcel în zona rinichiului, care nu te pun în gardă”, a spus acesta, citat de spynews.ro.

”Următorul simptom care ar putea să te pună în gardă este sângele din urină, dar eu nu l-am avut.

Am fost descoperit în stadiul 1, din patru stadii, ăsta a fost stadiul 1. A fost de dimensiunea unei prune și era invadat peretele lateral, era invadat jumătate.

Orice tumoră care se scoate, se scoate cu țesut de garanție. Domnul doctor mi-a descoperit formațiunea și m-a rugat să mai fac investigații și acolo, doamna doctor mi-a spus că e ceva suspect”, a adăugat el.

O viață plină de încercări

Actorul Constantin Zamfirescu a trecut prin numeroase drame de-a lungul anilor. Conform click.ro, în urmă cu cinci ani, Constantin Zamfirescu dezvăluia că își poate folosi doar jumătate din capacitatea creierului, fiind victima unui malpraxis, la naștere.

„Am un accident vascular cerebral din naştere şi jumătatea mea dreaptă cerebrală este afectată. Am o semipareză. În condiţiile acestea, jumătatea stângă a preluat funcţiile şi se chinuie să mă ţină în viaţă şi să mă ajute să fac tot ceea ce fac”, spunea el atunci.

„M-am săturat! Sunt o persoană cu handicap. Nu-mi e rușine să afirm asta, pentru că nu e alegerea mea. Am fost vârât cu forța în această lume și am crescut cu ideea că sunt deosebit de ceilalți. Deosebit în rău. Un copil care nu puteam alerga la fel de repede ca ceilalți, nu prindeam mingea la fel de bine, nu știam să driblez, să jonglez. Eram postat doar în poartă, ținta șuturilor bombă.

Sunt stângaci. Stângaci, nu neîndemanatic, pentru că toată partea mea dreaptă este bușită de la naștere de niște medici care voiau să petreacă noaptea de Revelion nestingheriți. Am murit la naștere. Am revenit, însă… Am petrecut un sfert din copilărie prin unități medicale”, declara Constantin Zamfirescu în cadrul unei emisiuni tv.

”Primul copil este un îngeraş…”

Actorul a mai trecut printr-o dramă, primul său copil trăind doar câteva zile după ce a venit pe lume. „Primul copil este un îngeraş, o cheamă Anastasia. S-a născut vara, pe 4 august, şi s-a stins pe 23 august.

A fost un copil frumos, dar pe genul ”pe deasupra măr frumos, înăuntru găunos”. S-a întâmplat ceva în timpul sarcinii… Anastasia a fost afectată de două virusuri, toate organele erau bolnave”, povestea acesta.

”Gogoașă” și soția sa au mai avut doi copii, o fetiță și un băiat, micuța născându-se cu o malformație. ”David a venit la vreo doi ani diferenţă, a fost o perioadă grea, cu multe tratamente, dar, într-un final, Gabriela a născut un băiat sănătos. Cea mică, Sara, s-a născut cu o malformaţie, o tumoare, iar medicii nu au găsit vreo explicaţie”, explica el.

”E un limfangiom, o hipertrofiere a vaselor şi a ganglionilor limfatici din obrazul drept şi din buza superioară dreaptă. Acestă malformaţie se dezvoltă de regulă la gât, se umflă ca o guşă, sau la limbă, şi atunci e mai grav pentru respectivul copil deoarece nu mai poate să respire, să mănânce. Al fetiţei mele e în obraz şi, cu cât creşte în dimensiuni, se mai estompează din malformaţie.

E o problemă de estetică, nu de suferinţă fizică”, mai spunea actorul.

Vezi și Constantin Zamfirescu a fost externat din spital. Cum se simte actorul? „Încep o nouă viață”

Citește și:

Andreea Raicu a pozat nud, la 43 de ani. Replica lui Cabral face toți banii!

Mirabela Dauer s-a ales cu serioase probleme de sănătate, după ce a ținut o dietă strictă și foarte populară