„Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată. Eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris cântăreţul austriac în mesajul său pe Instagram.

Nu poate transmite virusul mai departe

Artistul în vârstă de 29 de ani a mai anunțat că a fost tratat imediat după diagnostic și că virusul nu poate fi detectat în prezent în organismul său. Potrivit lui Wurst, pe numele din buletin Tom Neuwirth, din acest motiv nici nu poate transmite mai departe virusul.

„Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV”, a adăugat artistul.

„Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate.

Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a mai scris Conchita Wurst, care în 2014 a caștigat Eurovisionul.

Foto: Instagram

Vezi și Poveste de viață: “SIDA nu înseamnă moarte. Dar viața cu HIV e grea”

Citește și: