Ilinca, fiica cea mică a lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli, a venit pe lume pe 10.10.2022, în America. În urmă cu câteva săptămâni a fost botezată în București, la aceeași biserică la care a fost creștinată și sora ei, Smaranda. Lăcașul de cult are o poveste impresioanntă, pe care Codin a împărtășit-o pe pagina lui de Facebook, alături de o poză cu părinții lui, cu nepoțica în brațe.

Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

„Botezul fiicei mele, Ilinca, a fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. Aș vrea să vă spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost să fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Tatăl meu i-a îndeplinit această dorință și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii, dezamăgit.

botez-fetita-codin-maticiuc-ilinca-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan, care se chinuie singur sa ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat, căci la „termen de finalizare” era trecut „când o vrea Dumnezeu”.

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna: „părintele Costescu”. A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani.

Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți. Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social. Cantină pentru săraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic în care lucrează soția preotului. Cabinetul oftalmologic dă consultații si ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim.

Citește și: Tatăl lui Codin Maticiuc, un bunic „cool” și fericit! Imagini inedite cu fostul diplomat în roller coaster, cu nepoții, în America

La fel și cabinetul stomatologic făcut cadou de mama unei doctorițe omorâte în drum spre biserică, într-o duminică, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucătăria cantinei si încă lucrează la un centru de zi și meditații pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditațiile urmând a fi acordate în funcție de profesorii găsiți la patru limbi străine si materiile pentru liceu și bacalaureat.

Anii au trecut și, la un moment dat, preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de-a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană.

Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, este postarea impresioanntă a lui Codin Maticiuc.

Citește și: Codin Maticiuc, siderat de ce a putut să spună fiica lui. Smaranda, gânduri de oameni mari, la doar 3 ani și 9 luni

Citește și: Cine este iubita lui Codin Maticiuc: „Gagica mea e nebună. Da, nu exagerez”. Poveste savuroasă despre Ana Pandeli, care e gravidă a treia oară